Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Νέα "ΠΡΟΚΛΗΣΗ"

Δεύτερο αντεργατικό πρόγραμμα "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" της πολυεθνικής, ενώ η ΤΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου, για συναίνεση

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Τη συνέχεια του προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ",αποφάσισε η διοίκηση της πολυεθνικής "Αλουμίνιον της Ελλάδος" (ΠΕΣΙΝΕ), προχωρώντας σε νέες οικονομικές περικοπές, περισσότερη "εργολαβοποίηση" και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Το πρώτο πρόγραμμα, με το ίδιο όνομα, προέβλεπε την απόλυση 300 εργαζομένων, με προγράμματα... "εθελουσίας εξόδου", πολυειδικότητα, εντατικοποίηση και εκχώρηση σημαντικού μέρους εργασιών σε εργολάβους.

Για νέο "συναινετικό ξεπούλημα των εργαζομένων και για φιλοεργοδοτική αντίληψη", καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΑΣΚΕ (ΠΑΣΚΕ) - ΔΑΚΕ,στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης, η Τοπική Επιτροπή ΠΕΣΙΝΕ της ΕΣΑΚ,με αφορμή τη συζήτηση στη διοίκηση του σωματείου των νέων εξελίξεων.

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων, συνηγορούν ουσιαστικά στο πέρασμα του δεύτερου προγράμματος "ΠΡΟΚΛΗΣΗ", που προωθεί η εταιρία με τρεις πρόσφατες αποφάσεις της: Για πρόσθετες περικοπές ύψους 2,5 δισ. δραχμών και με τη "διαπίστωση" ότι έχουν ελλείψεις άλλων 400 εκατ. δραχμών.Για μεταφορά των... νοσοκόμων στην πύλη του εργοστασίου, ώστε να εκτελούν τις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες. Για ανάθεση της επιφυλακής του λιμανιού σε εργολάβο, μέσω μιας απαράδεκτης ρύθμισης σαν αντιστάθμισμα των απωλειών που θα έχουν οι εργαζόμενοι.

Και στα τρία αυτά σημαντικά ζητήματα για τους εργαζόμενους, που αφορούν εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας, μισθούς, η ΤΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει ότι η στάση των συνδικαλιστών των ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου, "ήταν τουλάχιστον φιλοεργοδοτική και αντίθετη με τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΠΕΣΙΝΕ".

Η παράταξη επισήμανε ότι αντί να απορριφθούν οι αντεργατικές αποφάσεις της πολυεθνικής, να γίνει καθαρό ότι το σωματείο δε δέχεται τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και να ζητηθεί απόσυρση του νέου προγράμματος, επαναφορά των συναδέλφων νοσοκόμων στο ιατρείο, διατήρηση των επιφυλακών από εργαζόμενους του εργοστασίου και χάραξη αγωνιστικού προγράμματος δράσης ενάντια στο πρόγραμμα σε αντίθεση με τηνπλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου που αποδέχτηκε στην ουσία, τις αποφάσεις της διεύθυνσης.

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και αντίδραση "στο δεύτερο αντεργατικό γύρο που προετοιμάζει η ΠΕΣΙΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ