Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο αντίστασης!

Κλιμάκια συνδικαλιστών "οργώνουν" τους χώρους δουλιάς για το σημερινό συλλαλητήριο στις 8μμ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

"Οργώνουν" κυριολεκτικά τη Θεσσαλονίκη,τα κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ,ενόψει του αποψινού συλλαλητηρίου στις 8μμ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου,μεταφέροντας το κάλεσμα της αντίστασης και του αγώνα σε εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες, οικοδομές, ξενοδοχεία, αγορές. Χθες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΓΕΔΥ και μίλησαν στους απεργούς εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και να απευθύνουν χαιρετισμό.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στη ζυθοποιία "Χένινγκερ" στο εργοστάσιο "Κάρτον Πακ" και στα "Ελληνικά Πετρέλαια".Οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και όλοι συμφώνησαν ότι η κατάσταση "δεν πάει άλλο" και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μαχητικά και αποφασιστικά.

Κλιμάκιο στελεχών της Ενωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στο δημόσιο τομέα,περιόδευσε στα περισσότερα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης και πραγματοποίησε συγκεντρώσεις στα μεγαλύτερα απ' αυτά, όπως ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΑΝ ΠΑΛΛΑΣ, ΚΑΨΗΣ κ. ά., καθώς και στα κεντρικά καταστήματα του ΙΚΑ.Παρά τη φανερή τρομοκρατία που επικρατεί στα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης, το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους ήταν πολύ θετικό για το ΠΑΜΕ και τη σημερινή κινητοποίηση. Την ίδια ώρα, συνταξιούχοι του ΙΚΑ βγήκαν εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, καλώντας το λαό να συστρατευθεί με το ΠΑΜΕ και να παλέψει για τα προβλήματά του.

Σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οργανώνουν περιοδείες στην περιοχήΒαρδάρη,σε εργοστάσια, υπηρεσίες και στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για την ανταπόκριση των εργαζομένων στους χώρους όπου περιόδευσαν, ο Χάρης Κουτσουράς,μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,τόνισε: "Η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια προσπάθεια προώθησης του αγώνα για λύσεις στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, όπως η ανεργία, τα προβλήματα που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση και το κυρίαρχο πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη, που είναι η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της πόλης.

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές και εργάτες με τους οποίους συζητήσαμε, έδειξαν ότι κατανοούν το πρόβλημα με το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων. Οτι δηλαδή η κατάσταση αυτή αποτελεί ένα γενικότερο κοινωνικό πρόβλημα. Μ' αυτή την έννοια πιστεύω, ότι το συλλαλητήριο θα έχει επιτυχία και θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση των εργαζομένων στις αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

"Ως γνωστό - κατέληξε ο Χάρης Κουτσουράς - το βήμα της ΔΕΘ χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση για εξαγγελίες "έργων" που δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Φέτος όμως, οι εργαζόμενοι της πόλης θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στην υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού, την ημέρα των εγκαινίων της Εκθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ