Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σε ρόλο υπονομευτή η πλειοψηφία

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το συλλαλητήριο, που το ίδιο το Εργατικό Κέντρο είχε διοργανώσει, τορπίλισε χθες το βράδυ η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΠ! Είναι χαρακτηριστικό πως στις οκτώ μέρες που μεσολάβησαν από την απόφαση για διοργάνωση του συλλαλητηρίου, η συγκεκριμένη πλειοψηφία δεν πήρε κανένα μέτρο για την προετοιμασία του. Αυτό, όμως δεν την εμπόδισε χθες να κρίνει "μικρή" τη συμμετοχή, προκειμένου να αρνηθεί την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις και με μεγάλη καθυστέρηση, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ "καταδέχτηκαν" να πουν δυο λόγια στους συγκεντρωμένους, στους οποίους επέρριψαν... ευθύνες για τη μικρή συμμετοχή. Απάντηση στις δόλιες αυτές τακτικές έδωσε το μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ Ανδρέας Αντωνόπουλος,ο οποίος καυτηρίασε τη στάση συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΕΑΜ, οι οποίοι την ώρα που στην περιοχή οι εργαζόμενοι πολλών επιχειρήσεων (Δερματάδικο, ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ κλπ.) κινητοποιούνται για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αυτοί δεν μπαίνουν μπροστά.

Η ΕΣΑΚ

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της ΕΣΑΚ σημειώνει πως "η επίθεση της κυβέρνησης εντείνεται το τελευταίο διάστημα, με στόχους την ανατροπή του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και του δημόσιου πλούτου, τη μόνιμη λιτότητα. Πρόκειται για μια συντονισμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία του ΕΚ όχι μόνο δεν οργανώνει και δε σχεδιάζει τις όποιες κινητοποιήσεις, αλλά υπονομεύει τις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) άσχημη εικόνα του πανεργατικού συλλαλητηρίου είναι αποτέλεσμα της πορείας της συναίνεσης της πλειοψηφίας του ΕΚΠ και της σκόπιμης αδράνειάς της. Αποτέλεσμα της συμφωνίας στη Σύμβαση της ντροπής που υπέγραψαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Η εργατική τάξη της πόλης μας μπροστά στην απεργία στις 27 του Μάη πρέπει να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της κλιμάκωσης του αγώνα, με απεργιακές επιτροπές, με τη συσπείρωση στα Σωματεία, με αγωνιστικό ταξικό πόλο τη Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων, με στόχους πάλης:

- Να μην ανατραπούν το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις.

- Να παραμείνουν οι ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο.

- Να αποχωρήσουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο".

- Να ανατραπεί η αντεργατική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Ολοι μαχητικά στην απεργία στις 27 του Μάη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ