Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Τραβάνε «κουπί» μονάχοι

Τα αδιέξοδα μιας πολιτικής αλλά κι ενός αγώνα εντός των πλαισίων αυτής της πολιτικής ήρθε να αναδείξει ο εξαναγκασμός -ουσιαστικά- των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας να λήξουν προς το παρόν την απεργία τους, χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα, αλλά και με τους ίδιους να παραμένουν «όμηροι» τόσο της κυβέρνησης όσο και της δημοτικής αρχής. Το αίτημά τους για μονιμοποίηση, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου δίνουν αγώνα δρόμου για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η κινητοποίηση των συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έληξε το Σάββατο μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που τους απηύθυνε σχετική έκκληση και με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα παραμείνουν στην εργασία τους, παρότι οι συμβάσεις τους έληξαν στις 9 Μάρτη. Το καθεστώς ωστόσο των πολύμορφων προσλήψεων - το οποίο πέρα από την ομηρία, «επιτυγχάνει» και τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος - καλά κρατεί. Μ' αυτή την έννοια και οι αγώνες των συμβασιούχων αναγκαστικά θα συνεχιστούν, πράγμα που ανακοίνωσαν ήδη οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας πως θα επανέλθουν στις αρχές Μάη.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών, με 24ωρες βάρδιες. Ηδη από το βράδυ του Σαββάτου περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι με 100 απορριμματοφόρα άρχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ