Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Απέκλεισαν τους αντιπροσώπους των Συνεταιριστικών Ενώσεων

Τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στις Γεωργικές Συνεταιριστικές Ενώσεις του Νομού Χανίων, από το ετήσιο απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης.

Ο αποκλεισμός έγινε με το πρόσχημα ότι εκκρεμεί ένσταση στο Δικαστήριο για τη νομιμότητα των εκλογών του Σωματείου. Η απόφαση του αποκλεισμού πάρθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και επικυρώθηκε, το Σάββατο 9 Μάρτη, από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Συνεδρίου.

Τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΧ Π. Κουκλάκης και Θ. Σαριδάκης, τα μέλη της διοίκησης και αντιπρόσωποι στο Συνέδριο Χ. Γεωργογιαννάκη και Γ. Μαρκογιαννάκης, οι αντιπρόσωποι Π. Μπολιουδάκης, Κ. Σηφάκης, Ε. Φουντουλάκης και Κ. Παπαδάκη καταγγέλλουν την απόφαση της πλειοψηφίας και υπογραμμίζουν την ένστασή τους για τη νομιμότητα της απόφασης, με την οποία τέθηκαν εκτός Συνεδρίου οι αντιπρόσωποι του σωματείου και επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Από πότε, συνάδελφοι, εμείς γίναμε δικαστές και βγάζουμε αποφάσεις πριν από τα αρμόδια δικαστήρια; `Η μήπως με την απόφαση αυτή (χρησιμοποιώντας και τους συνέδρους) θέλετε να ενισχύσετε την ίδια την ένσταση που εκκρεμεί στα Δικαστήρια; Με αυτή την απόφαση, συνάδελφοι, δε δημιουργείται μη έννομο προηγούμενο που ανοίγει το δρόμο για οποιονδήποτε να κάνει ενστάσεις, που μέχρι να εκδικαστούν αυτές θα πετυχαίνει το σκοπό να βγαίνουν εκτός Συνεδρίων τα όποια Σωματεία; Με αυτή την απόφαση, συνάδελφοι, δε δίνετε άλλοθι στον εργοδότη του σωματείου να μην τους δέχεται και να τους αναγνωρίζει, σε μια περίοδο, μάλιστα, που το συγκεκριμένο Σωματείο έχει μπροστά του να παλέψει σοβαρά εργασιακά προβλήματα (απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, ένσημα χρόνων απλήρωτα και απέραστα κλπ.)»;

Επισημαίνουν ακόμη ότι «όλα αυτά, μάλιστα, έγιναν με την παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ, του κ. Πολυζωγόπουλου, ο οποίος, αν και προκλήθηκε, δεν τόλμησε να παρέμβει και να πάρει το λόγο (δεν ήξερε, είπε μετά, τι έγινε στις εκλογικές διαδικασίες!!!). Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έχει, βέβαια, αναλάβει αυτήν την περίοδο εργολαβικά να πείσει τους εργαζόμενους για το πόσο "θετικά" είναι τα "νέα" μέτρα της κυβέρνησης και όχι να ακούσει ή να μιλήσει για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το λαό (Υγεία, Πρόνοια, Εργασιακές Σχέσεις)».

Οι οκτώ συνδικαλιστές καταλήγουν: «Συνάδελφοι, εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιες λογικές και ταχτικές. θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, τόσο για να περιφρουρήσουμε τα δημοκρατικά συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, όσο και για να μην περάσουν και να απορριφθούν πάλι από τους εργαζόμενους τα "νέα" μέτρα της κυβέρνησης εις βάρος μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ