Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ
Αντεπίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης

Με ανοιχτή επιστολή τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή στάση εργασίας (11πμ-3μμ) και να δώσουν αγωνιστικό περιεχόμενο με σωστά αιτήματα

Με μια τετράωρη στάση εργασίας, αύριο, επιχειρεί η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την απεμπόληση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και την επιλογή της να συμμετάσχει στο διάλογο απάτης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που η τελευταία εφορμά στο ασφαλιστικό σύστημα και προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα όμως οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μαζί με τα συνδικάτα και άλλους φορείς των εργαζομένων για τη διεκδίκηση ενός αναβαθμισμένου δημόσιου συστήματος υγείας - πρόνοιας, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτό και ταυτόχρονα θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους χρήστες.

Τα εκλεγμένα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ με ανοιχτή επιστολή τους καλούν τους εργαζόμενους να «δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας και με σωστά αιτήματα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - εργοδοτών, αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο, τονίζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οι υγειονομικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτε απ' την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει τώρα ανάγκη ν' αποκτήσουν ταξικό περιεχόμενο, λειτουργία και δράση τα ίδια τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ανέβει η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. Επιβάλλεται να κατακτήσουμε την ταξική ενότητα και να κάνουμε αντεπίθεση την πολιτική της κυβέρνησης».

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 πμ έως τις 3 μμ, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.

Αγωνιστική απαίτηση από τη Χαλκίδα

Την απαίτηση να μην κάνουν πίσω στα αιτήματα που καλύπτουν βασικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και καμία συμμετοχή σε διαλόγους της απάτης, προβάλλει το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ καλεί την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν αγώνες μαζικούς, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να συντονίσουν την πάλη τους.

Ενόψει της 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 13 Μάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας απαιτεί και διεκδικεί δημόσιο σύγχρονο νοσοκομείο και δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, λένε ΟΧΙ στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία στο νοσοκομείο, να χαρακτηριστεί ο χώρος των νοσοκομείων ανθυγιεινός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα(2021-04-22 00:00:00.0)
Αύριο στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας(2011-12-14 00:00:00.0)
Στους δρόμους κατεβαίνουμε και στις δεκαεφτά!(2001-05-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία και ΠΙΚΠΑ(1999-01-27 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας γιατρών και εργαζομένων(1999-01-26 00:00:00.0)
"Διορθωτικές" υποσχέσεις του υπουργού(1998-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ