Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στάσεις εργασίας γιατρών και εργαζομένων

Σήμερα η κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ και την Πέμπτη της ΠΟΕΔΗΝ

Συνεχίζουν σήμερα, για δεύτερη μέρα, οι γιατροί των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Λεκανοπεδίου, τις εξάωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ. ).

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) διεκδικεί τη θέσπιση προγραμμάτων εφημεριών με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Ορισμού Προτύπων Εφημεριών, να δοθούν όλα τα αναδρομικά των εφημεριών του 1998 με βάση το πρόγραμμα του κάθε Νοσοκομείου ανά γιατρό και ανά μήνα και να εξασφαλιστούν σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς - τουλάχιστον - οι συνολικές αποδοχές του Δεκέμβρη του 1997.

"Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Νέου Ιατρικού Μισθολογίου η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει τις εφημερίες του 1998, που πραγματοποίησαν οι γιατροί με βάση τα προγράμματα των Νοσοκομείων", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ και επισημαίνει: "Τα αναδρομικά που δόθηκαν σε ορισμένα Νοσοκομεία βγήκαν με παράνομες αλχημείες, πλασματικότητα και διακρίσεις. Σε σχέση με τις εφημερίες του 1999, παρά το ομόφωνο σχεδόν πόρισμα της Επιτροπής Ορισμού Προτύπων Εφημεριών, που το ίδιο το υπουργείο δημιούργησε, η κυβέρνηση αρνείται να το εφαρμόσει. Οι δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονη ξενοδοχειακή υποδομή - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα".

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για μεθαύριο, Πέμπτη, τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).Αύριο, θα γίνει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ είναι: Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. ΟΧΙ στο θεσμό των εκτάκτων. Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ