Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Συνεχίζουν ομόφωνα

Την ομόθυμη απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας. Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν συζήτησαν τις προτάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση καταβολή ποσού περίπου 150.000 δρχ. σε κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ομόφωνα, καθώς η πλειοψηφία του ΔΣ αρνείται ουσιαστικά να αναγνωρίσει το αίτημα των εργαζόμενων για συμβιβασμό, περιμένοντας την απόφαση του Εφετείου και προσφέρει "ψίχουλα" για να τελειώνει με τις κινητοποιήσεις.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης συλλαλητηρίου στην Πάτρα, με στόχο να αποτυπωθεί η συμπαράσταση των κοινωνικών φορέων της πόλης στον αγώνα των υπαλλήλων του δήμου.

Σημειώνεται πως παρά την επί της ουσίας ανάλγητη στάση της δημοτικής αρχής, από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κάνουν πολλές κινήσεις καλής θέλησης, εξασφαλίζοντας έτσι και τη λαϊκή στήριξη, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι μεγάλα με πρώτο εκείνο της αποκομιδής των σκουπιδιών. Ετσι, το προσωπικό ασφαλείας έχει ήδη κάνει αποκομιδή σκουπιδιών από τα σχολεία και τα νοσοκομεία της πόλης, ενώ τακτικά ραντίζονται με ασβέστη οι γεμάτοι κάδοι των σκουπιδιών για την αποφυγή μολύνσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ