Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Δημήτρης ΡΑΠΤΑΚΗΣ

Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ

Η μεγαλειώδης πανελλαδική γενική απεργία, στην οποία συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες συνδικαλιστικοί φορείς, δημιουργεί αγωνιστική παρακαταθήκη για το μέλλον με διπλό ενιαίο και αναπόσπαστο στόχο. Ο ένας στόχος, για την προστασία του εισοδήματος, ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια, και με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των οποίων η απώλεια την τελευταία 12ετία μετράει περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες, όταν στις χώρες της Ευρωζώνης οι αυξήσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο ίδιο ποσοστό. Ο άλλος στόχος, με αφορμή το νέο πεδίο αναμέτρησης στην Ουκρανία, κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων, με τους λαούς να το πληρώνουν με ποταμούς αίματος, κατά των οικονομικών συνεπειών τους, και κυρίως κατά της πολύπτυχης εμπλοκής της χώρας μας στη ληστρική αναδιανομή πλουτοπαραγωγικών πηγών και κοινωνικών αγαθών.

Στον αντίποδα των παραπάνω, η κυβέρνηση και οι κυβερνητικές πολιτικές, διαχρονικά, υποταγμένες στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ενώ δίνει απλόχερα κάθε σπιθαμή ελληνικής γης με λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και βάσεις για το δολοφονικό έργο τους, την ίδια στιγμή αδίστακτα επιχειρεί να καταργήσει και καταστείλει τη διαδήλωση δημοκρατικών ελευθεριών. Οπως συνέβη με το σημερινό ογκώδες συλλαλητήριο που προσέγγισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου ειρηνικά να διαδηλώσει ενάντια στο ξεφόρτωμα δολοφονικού εξοπλισμού από ΝΑΤΟικό πλοίο. Η απρόκλητη συμβολική αυτή στάση με τα συνθήματα, τις σημαίες και τα πανό, αντιμετωπίστηκε έξω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, με χημικά, βομβίδες κρότου - λάμψης, ξυλοδαρμούς, σοβαρούς τραυματισμούς και βίαιες συλλήψεις εργαζομένων και νεολαίων.

Δεν θα τους περάσει! Η προσπάθεια καταστολής της σημερινής λαϊκής διαδήλωσης, όμοιας σε όγκο των αντίστοιχων του 1999 για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, είναι εκδήλωση πανικού και αδιέξοδου, και ως εκ τούτου χρεοκοπημένη στη συνείδηση του λαού! Αυτοί και οι πολιτικές τους είναι παρελθόν! Η ευημερία του λαού μας και όλων των λαών, με τους αγώνες μας, είναι το δικό μας μέλλον!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ