Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Γιώργος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο ΑΠΘ

Την ώρα που οι κυρίαρχες στο πολιτικό και ταξικό σκηνικό πολιτικές δυνάμεις - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 - φορούν τα καλά τους και προετοιμάζονται να ακούσουν την ομιλία του κου Ζελένσκι. Την ώρα που ο τελευταίος ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά και από την έδρα του ελληνικού κοινοβουλίου να σπρώξει - με στήριξη και οδηγίες άλλων - τον κόσμο στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για να γλιτώσει το βρώμικο, ανελεύθερο και διεφθαρμένο καθεστώς του.

Την ίδια αυτή ώρα οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία και τις οργανώσεις τους, με το ΚΚΕ στο πλευρό τους, αγωνίζονται για την ειρήνη με τον μόνο τρόπο που αυτή μπορεί να διεκδικηθεί. Με την αποδέσμευση της χώρας μας και όλων των χωρών του κόσμου από τους επιθετικούς οργανισμούς μέσα από τους οποίους ο ιμπεριαλισμός προετοιμάζει και οργανώνει τον πόλεμο. Την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, που σπρώχνουν τον λαό μας σε ενεργή εμπλοκή στον πόλεμο.

Αυτός ο αγώνας για την ειρήνη εκφράστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ημέρα της απεργίας, Τετάρτη 6 Απριλίου.

Η αντίδραση των δυνάμεων καταστολής, η συνηθισμένη: Αέρια, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις. Η αντίδραση των υποκριτικά ειρηνόφιλων, και αυτή συνηθισμένη: Συκοφαντίες για το ΚΚΕ και μέσα από αυτό για όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Οι καταστάσεις που διαμορφώνονται δεν αφήνουν περιθώρια για υπεκφυγές. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για ειρήνη οι χειροκροτητές του Ζελένσκι ή του Πούτιν.

Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους και διώξεις οι συνδικαλιστές, τα μέλη του ΚΚΕ, οι αγωνιστές που έδειξαν και δείχνουν τον δρόμο για να ξεφύγει ο λαός μας από τη μιζέρια που του ετοιμάζουν και τον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ