Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «HEINEKEN»
Απεργία για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν εργαζόμενοι του ομίλου «Heineken» στην Ολλανδία, διεκδικώντας σημαντική αύξηση μισθών και επιδομάτων, μείωση των ωρών εργασίας.

Μετά τη μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για καλύτερη Συλλογική Σύμβαση, οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία την περασμένη Παρασκευή και ξεκίνησαν νέα απεργία από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Με τον αγώνα τους απαντούν στις πενιχρές αυξήσεις, χαμηλότερες και από τον πληθωρισμό, που πρότεινε η εργοδοσία.

Στην απεργία συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στα ζυθοποιεία στο Den Bosch και στο Zoeterwoude, και συνάδελφοί τους στις εταιρείες παραγωγής αναψυκτικών «Vrumona» και «Bunnik» του ίδιου ομίλου.

Αλληλεγγύη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απεργούς εργάτες του ομίλου «Heineken» στην Ολλανδία.

Οπως τονίζει, «οι εργαζόμενοι της "Heineken" και όλοι οι εργαζόμενοι στα ζυθοποιεία έχουν εργαστεί σε συνθήκες εντατικοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με διαρκή τον φόβο της μόλυνσης στους χώρους εργασίας. Η προτεινόμενη αύξηση μισθών από την πολυεθνική είναι σημαντικά χαμηλή, ειδικά σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παγώσει τα μισθολογικά κλιμάκια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η πολυεθνική, μετά τις χιλιάδες απολύσεις πέρυσι, στοχεύει να ακυρώσει τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, τους θέλει φθηνότερους και με λιγότερα δικαιώματα, για να θωρακίσει την τεράστια κερδοφορία και ανταγωνιστικότητά της».

Και καταλήγει: «Ο αγώνας για ΣΣΕ με καλύτερους μισθούς είναι ένας κοινός αγώνας για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών της "Heineken"».

Οι εργαζόμενοι της «Heineken» στην Ολλανδία έλαβαν την ανακοίνωση και με τη σειρά τους εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στην Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ για την υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις οι εργαζόμενοι στη Ζυθοποιία(2024-02-22 00:00:00.0)
Ηχηρό μήνυμα αγώνα για Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς(2022-07-01 00:00:00.0)
Νέες ανακοινώσεις αλληλεγγύης(2018-09-08 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά(2018-03-29 00:00:00.0)
Ταξική νίκη η υπογραφή της σύμβασης(2009-07-25 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στη μάχη της απεργίας(2009-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ