Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου η Ρ. Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στον πρώτο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας απόλυτη πλειοψηφία 458 ψήφων επί συνόλου 690, μεταξύ τριών υποψηφίων.

Η Μετσόλα, 43 ετών, από τη Μάλτα, ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αναλαμβάνει πρόεδρος μετά τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι, για το δεύτερο μισό της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, έως ότου συγκροτηθεί νέο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του 2024.

Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή των 14 αντιπροέδρων και 5 κοσμητόρων του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Σε δήλωσή της σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρων στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα παρακάτω:

«Το πλαίσιο όπου λειτουργούν ο εκάστοτε πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και τα άλλα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου είναι καθορισμένο και βαθιά αντιλαϊκό, όπως άλλωστε και η ίδια η ΕΕ. Αυτό το δεδομένο δεν αναιρείται από τη μία ή την άλλη επιλογή υποψηφίου και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς, που δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Με βάση τα παραπάνω, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τοποθετείται στις ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου με "παρών"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ