Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εντείνονται κόντρες γύρω από το μέλλον της κυβέρνησης Τζόνσον

Οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις στη Βρετανία, στο φόντο του Brexit, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και του υψηλού πληθωρισμού, εντείνουν πιέσεις και κόντρες γύρω από την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπ. Τζόνσον.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν δημοσίως την υποστήριξή τους στον Τζόνσον, στο φόντο πληροφοριών και δημοσιευμάτων για συμμετοχή του σε διάφορα «πάρτι» στη διάρκεια των περσινών περιόδων καραντίνας.

Ενας από αυτούς ήταν χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντ. Ράαμπ, που επιστρατεύτηκε για να απαντήσει στις νέες κατηγορίες που διατύπωσε ο πρώην στενός σύμβουλος του Τζόνσον, Ντ. Κάμινγκς, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στη Βουλή ισχυριζόμενος ότι ένα από τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown ήταν μία «συνάντηση εργασίας». Ερωτηθείς σχετικά, ο Ράαμπ επέμεινε ότι ο ισχυρισμός πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα είναι ανοησία.

Ωστόσο υπήρχαν και άλλοι, όπως οι υπουργοί Υγείας Μαρία Κόλφιλντ και Επιστημών Τζορτζ Φρίμαν, που δήλωσαν κατάπληξη για τις αποκαλύψεις περί συμμετοχής του πρωθυπουργού σε πάρτι σε περιόδους lockdown.

Σε ένα τέτοιο φόντο, δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα των Εργατικών έναντι του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Opinum» δίνει στους Εργατικούς ποσοστό 41%, έναντι 31% για τους Συντηρητικούς. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019 οι Συντηρητικοί και ο Τζόνσον είχαν κερδίσει με 44% έναντι 32% των Εργατικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ