Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνομιλίες για μπίζνες σε Ενέργεια και εξοπλισμούς

Η ΕΕ του μέλλοντος πρέπει να είναι «ισχυρή, κυρίαρχη, στρατηγικά αυτόνομη, τεχνολογικά προηγμένη και φιλική προς το κλίμα», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Ολ. Σολτς τη Δευτέρα από τη Μαδρίτη, όπου συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Π. Σάντσεθ.

Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, όπως είπε ο Σάντσεθ οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες «είναι πολύ περίπλοκοι και δύσκολο να τηρηθούν», ειδικά στο πλαίσιο της πανδημίας, ωστόσο δεν συμφωνούν στους όρους που θα αλλάξουν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ στις «καθαρές πηγές Ενέργειας». Ισπανία και Γερμανία επιδιώκουν ταχεία επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αιολικής και ηλιακής, είπε ο καγκελάριος. Αυτό - πρόσθεσε - περιλαμβάνει να κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τις ΑΠΕ «μια οικονομικά επιτυχημένη επιχείρηση, να διασφαλίσουμε ότι τα δίκτυα είναι καλά και ότι υπάρχουν καλές συνδέσεις ανάμεσα σε μας και τους γείτονές μας».

Τέλος, στο πλαίσιο της «κυρίαρχης ΕΕ» σε θέματα Αμυνας και Ασφάλειας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τη συνέχιση των κοινών ευρωπαϊκών εξοπλιστικών έργων, από το «Euro Drone» μέχρι το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος FCAS.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ