Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η Ρωσία απορρίπτει σενάρια για εξοπλισμό ανταρτών

«Συνεχείς ψευδείς ειδήσεις» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα τις νέες αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ και αναλυτών ότι η Μόσχα προμηθεύει με όπλα το λεγόμενο «Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν», που φέρεται να συνεχίζει να δρα στην κοιλάδα του Παντζίρ.

«Η Ρωσία είναι παραγωγός αυτών των όπλων» αλλά «δεν συμμετείχε με κανέναν τρόπο και δεν πρόκειται να συμμετάσχει με κανέναν τρόπο στον εξοπλισμό των αντιμαχόμενων πλευρών στο Αφγανιστάν», είπε η Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας ότι «η υποκίνηση ενός εμφυλίου με βάση τη διαμάχη εθνικοτήτων (...) εναντιώνεται θεμελιακά στα συμφέροντα της Ρωσίας».

Στο μεταξύ, στις αρχές της βδομάδας οι Ταλιμπάν διοργάνωσαν παρέλαση στη Μαϊμάνα (στα βορειοδυτικά του Αφγανιστάν), μετά από συγκρούσεις που σημειώθηκαν εκεί πριν λίγες μέρες με τμήμα του τοπικού πληθυσμού, όπου πλειοψηφούν φύλα Ουζμπέκων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν και χτες την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που έπληξε το δυτικό Αφγανιστάν. Μέχρι χτες το βράδυ είχαν εντοπιστεί οι σοροί 26 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ