Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Βγαίνουν ξανά στους δρόμους για μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας

Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στην επαρχία έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία, ενώ στην Αττική παναττική στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν τον αγώνα για άμεση μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων στα νοσοκομεία, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση της αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων που δουλεύουν σε μονάδες Υγείας, στελέχωση - επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων και επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία προσωπικού από το κράτος. Επίσης, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των νοσοκομείων και πάλι σε μίας νόσου, στο κλείσιμο των χειρουργείων, και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατ. και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 69 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκλείει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τη δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης σε δημόσια νοσοκομεία και τους αναγκάζει να γίνουν πελάτες των ιδιωτικών κλινικών.

Κάλεσμα συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση απευθύνουν ήδη το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο» και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Συγκεντρώσεις επίσης θα γίνουν:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις ΥΠΕ στις 8.30 π.μ.

-- Στο Ηράκλειο, στην πύλη του ΠΑΓΝΗ στις 10 π.μ.

-- Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

-- Στη Λευκάδα, στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο.

-- Στην Πρέβεζα, συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και σύσκεψη με τους συμβασιούχους που βρίσκονται υπό απόλυση.

-- Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου.

Ιπποκράτειο: Ούτε τα έκτακτα περιστατικά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει

Ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά αδυνατούσε χτες να εξυπηρετήσει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης αναισθησιολόγων, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο αποφάσισε να μην εξυπηρετεί τα έκτακτα - πλην COVID - περιστατικά (παιδοχειρουργικά, ορθοπεδικά κ.λπ.) και να τα στέλνει σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. «Μονιμοποίηση της κατάστασης αυτής θα οδηγήσει ουσιαστικά το Νοσοκομείο σε λειτουργία μίας νόσου», σημειώνει το Σωματείο και καλεί σε «άμεση κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, τώρα».

Αδύνατη η λειτουργία Παθολογικού στην «Παμμακάριστο»

Και όσο η κυβέρνηση διαδίδει τα ...fake news περί «ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων», στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος», σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, οι ...2 παθολόγοι που υπηρετούν καταγγέλλουν: «Είναι αδύνατο και επικίνδυνο δύο παθολόγοι να είμαστε υπεύθυνοι για ολόκληρο Παθολογικό Τμήμα (35 κλίνες Παθολογικό, 45 κλίνες COVID, 3 ΜΑΦ, Διαβητολογικό Ιατρείο) σε πρωινό ωράριο και εφημερίες». Να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει καν πνευνομολόγος και εντατικολόγος...

Οπως επισημαίνουν οι δύο παθολόγοι στο «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό τους: «Επί συνόλου 9 οργανικών θέσεων έχουμε απομείνει 2 μόνο παθολόγοι εδώ και δυο βδομάδες, χωρίς να διαφαίνεται λύση από δω και πέρα με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα από τον διοικητή του νοσοκομείου, παρά τα έγγραφα που έχουμε απευθύνει τόσο στην ΥΠΕ όσο και στο υπουργείο Υγείας». Καταγγέλλουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες «έχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά μας και τίθενται σε κίνδυνο η ψυχοσωματική μας υγεία και η ασφάλεια των ασθενών». Και απαιτούν να ενισχυθεί άμεσα το Τμήμα με 3 τουλάχιστον ειδικούς παθολόγους (2 παθολόγοι με οργανική θέση στο ΓΝ «Παμμακάριστος» έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία).

Εβρος: Νέα κινητοποίηση για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων

Συγκέντρωση στη Νέα Βύσσα Εβρου πραγματοποίησαν την Κυριακή οι κάτοικοι του χωριού, ενάντια στην απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οπως σημειώνουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για απόφαση «ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και μένουν πια εκτεθειμένοι».

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσής τους αναφέρουν ότι «το Ιατρείο της Νέας Βύσσας εδώ και 40 χρόνια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού μας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους εκατοντάδες βιοτεχνικούς εργάτες, στους εκατοντάδες εργάτες γης, στους μαθητές των σχολείων μας, στα αθλητικά σωματεία του χωριού μας. Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας». Απαιτούν: Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας, με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ