Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Κάνουλες» στο κεφάλαιο, «σοβαρή δημοσιονομική διαχείριση» για τον λαό

«Ορθάνοιχτες κάνουλες» στους ομίλους και «σοβαρή δημοσιονομική διαχείριση», με νέα βάρη στον λαό, έταξε στους μεγαλοεπιχειρηματίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο.

Με τις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών «ανά χείρας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε πιο αποφασιστικά μέτρα, ότι πάγωσε τις πληρωμές του ΕΣΠΑ και καθυστερεί τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, κονδύλια που σε κάθε περίπτωση προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που για τον λαό έχει «αντάλλαγμα» νέα βάρβαρα μέτρα και βάρη.

Την εγκάλεσε ακόμα για αυστηρές δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. «Μιλάμε για δημοσιονομική προσαρμογή 9% τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε, εκφράζοντας την αγωνία για το πώς αυτό συμβαδίζει με τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και την αναγκαία διαχείριση της ακραίας φτώχειας που η κοινή τους πολιτική αναπαράγει διαρκώς, και υποστηρίζοντας σε αυτήν την κατεύθυνση την ανάγκη η χώρα να διεκδικήσει άμεσα την αναθεώρηση αυτών των στόχων. Στόχο που βάφτισε «εθνικό» δηλώνοντας πρόθυμος να βάλει πλάτη στην επίτευξή του, «ούτως ώστε να είναι σε θέση η οποιαδήποτε κυβέρνηση την επόμενη μέρα να στηρίξει την πραγματική οικονομία».

Την ίδια ώρα βέβαια - κι ενώ όπως δείχνουν και οι δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ξεκινάει «στα γεμάτα» η συζήτηση στην ΕΕ για τον «λογαριασμό» που καταφτάνει στους λαούς και με την επαναφορά των αυστηρότερων «δημοσιονομικών κανόνων» - ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να τονίσει ότι το «μοντέλο» που προτείνει θα είναι διατηρήσιμο στον χρόνο, «άρα με σοβαρή δημοσιονομική διαχείριση» και «ισορροπημένη χρήση του δημοσιονομικού χώρου στην κατεύθυνση πραγματικής στήριξης της ανθεκτικότητας της οικονομίας» και που «θα στηρίζεται σε ένα σοβαρό κράτος και μια ισοβαρή και ισότιμη σχέση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ