Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Βάφτισε τον εργασιακό μεσαίωνα «καλές δουλειές»

Eurokinissi

Σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει την κυβερνητική πολιτική ως στήριγμα της νεολαίας για «καλύτερες δουλειές» και «καλύτερη ποιότητα ζωής», αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στα Γιάννενα με αφορμή την πραγματοποίηση του προσυνεδρίου της ΝΔ.

Σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, σε κάθε εμπόδιο που συναντά στην προσπάθειά της να σπουδάσει, να δουλέψει και να ζήσει με δικαιώματα, να κάνει πράξη τα όνειρά της, ο πρωθυπουργός απάντησε με μια ...λύση - διευκόλυνση για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που αποτελεί το βασικό εμπόδιο που δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες και των νέων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα συμμετέχοντας σε ένα στημένο πάνελ πέντε νέων, αναφέρθηκε στα κυβερνητικά μέτρα για το «πρώτο ένσημο», που ουσιαστικά αποτελούν παροχή προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτές ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη με την επιδότηση του κράτους.

Υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ, που πέρα από την τσάμπα εργασία στη μεγαλοεργοδοσία διαμορφώνουν άθλιες εργασιακές σχέσεις και μεροκάματα στην αγορά εργασίας, ενώ βάφτισε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που ορθώνουν ακόμα μεγαλύτερα ταξικά εμπόδια και φραγμούς στην Εκπαίδευση «καλές σπουδές».

Εκεί όμως που απογείωσε την κυβερνητική προπαγάνδα ήταν στην αναφορά του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα νέα παιδιά από το εξωτερικό. «Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους», τόνισε, λέγοντας στη συνέχεια ότι «ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική και επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, διότι βρήκε μία καλή δουλειά» αποκρύβοντας ότι ο 25 ετών Παύλος Σεπετάς βρήκε δουλειά στη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού «Βίκος» του... μπαμπά του, Πέτρου Σεπετά.

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία γνωρίζουν καλά ότι τη δυνατότητα να ζήσουμε με βάση τις κατακτήσεις της εποχής μας μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας, με αποκούμπι το ΚΚΕ, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», τονίζει σε σχόλιό της η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας ότι με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός βρίσκεται απέναντι από τα λαϊκά προβλήματα του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

  • Στο μεταξύ, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ ανακοίνωσε την αναβολή του 14ου τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, επικαλούμενος την πανδημία. Το τακτικό Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ