Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Να δοθούν τα πορίσματα για τις καταστροφές στον Ερημίτη Κέρκυρας

Επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων σχετικά με την κατάθεση των πορισμάτων για τις διάφορες πράξεις που επιτελέσθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο ενάντια στο οικοσύστημα του Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει: «Η Επερώτηση αυτή καθίσταται, κατά την άποψή μας, τραγικά επίκαιρη μετά τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που συντελούνται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και που έχουν σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια στρέμματα δασών να έχουν γίνει στάχτη και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας να έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Είναι πλέον αποδεχτό - και από τον πιο δύσπιστο παρατηρητή - πως στο παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη επιτελείται, επί καθημερινής βάσης, ένα τεράστιο, προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα. Ενα έγκλημα που ξεκίνησε προοδευτικά να δημιουργείται από τη δεκαετία του '80 και που είχε την κάλυψη όλων των αστικών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα από τότε μέχρι σήμερα.

Σήμερα, κάτω από την απόλυτη κάλυψη και την υψηλή προστασία του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, αλλά και της περιφερειακής αρχής και των παρατάξεων που την στηρίζουν (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), το έγκλημα αυτό έχει φτάσει στο απόγειό του.

Ετσι: 1. Αμέσως μετά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της "εμβληματικής" και "ήπιας", όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, επένδυσης, οι "επενδυτές" άρχισαν το θεάρεστο έργο τους. Παράνομη αποψίλωση 100 στρεμμάτων δασικής έκτασης, για την οποία διεξήγαγε έρευνα η δασική υπηρεσία.

2. Υποπτη πυρκαγιά, με πολλές ταυτόχρονες εστίες, κατέκαψε 200 περίπου στρέμματα από το πανέμορφο δάσος του Ερημίτη και για διερεύνηση των αιτίων της ήρθε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) από την Αθήνα.

3. Παράνομη διάνοιξη δρόμου στον παράκτιο χώρο που χωρίζει τον προστατευόμενο υγρότοπο της Βρωμολίμνης από τη θάλασσα με μπουλντόζες "ήπιας", όμως, ανάπτυξης! Κατά πληροφορίες μας, μέχρι πρόσφατα, η "NCΗ Capital" συνέχιζε το καταστροφικό της έργο μέσα στη ζώνη απορροής της Βρωμολίμνης.

4. Καταστροφή μέρους του προστατευόμενου δημοτικού λιθόστρωτου Ενετικού μονοπατιού [ειδικότερα για τις 2 τελευταίες έκνομες ενέργειες υπήρξαν καταγγελίες και από τη Λιμενική Αστυνομία, αλλά διενεργήθηκε και αυτοψία από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠ) της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ. Επίσης αυτοψία έγινε και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία].

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" με Επερωτήσεις της, επανειλημμένα, ζήτησε να ενημερωθεί το ΠΣ και ο κερκυραϊκός λαός για τα πορίσματα των πιο πάνω ερευνών (Δασικής Υπηρεσίας, ΔΑΕΕ, ΚΕΠΠ, καταγγελία Λιμενικής Αστυνομίας κ.λπ.), αλλά η περιφερειακή αρχή, καλύπτοντας πλήρως τις έκνομες ενέργειες των "επενδυτών" της "NCH Capital", με απίθανες δικαιολογίες αρνήθηκε, επί της ουσίας, την ενημέρωση αυτή».

Και καταλήγει απαιτώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα που υπάρχουν και πρέπει να είναι στην κατοχή της περιφερειακής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ