Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διεκδικώντας το χρίσμα της αστικής διαχείρισης

Τα όσα είπαν ή δεν είπαν Σταθάκης και Μηλιός στα συμπόσια στο Σίτι του Λονδίνου, όπου ανέλυσαν τις θέσεις του κόμματός τους σε ένα «εκλεκτό» ακροατήριο εκπροσώπων χρηματοπιστωτικών κολοσσών, ομίλων διαχείρισης κεφαλαίων κ.ά., συνεχίζουν να τροφοδοτούν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Η εταιρεία «Capital Group» επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την παρουσία του αναλυτή της Τζ. Σπόνερ σε κάποιο απ' τα συμπόσια του Λονδίνου, πλην όμως αρνήθηκε να υιοθετήσει τις εκτιμήσεις του όπως αυτές διατυπώνονται στο περιβόητο e-mail. «Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group. Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεών τους για το πού θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση. Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Λέω ότι ήταν ένα mail το οποίο ήταν κατασκευασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες της ΝΔ και με συνεννόηση με εγχώριους τραπεζικούς κύκλους», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στο ΜΕΓΚΑ.

Η συζήτηση για το τι και πώς ειπώθηκε απ' τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει απ' το λαό, αυτό που παραδέχτηκε στέλεχος της «Merrill Lynch», ότι δηλαδή το πρόγραμμα διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που του άνοιξε την πόρτα του Σίτι, προκειμένου να εξειδικεύσει στα «αρπακτικά» πτυχές αυτού του προγράμματος.

Επιθυμεί συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας

Στο μεταξύ, στα ψιλά πέρασε και η παραδοχή του Γ. Σταθάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε μια συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας λεονταρίζουν ότι δε θα κάνουν δεκτή καμία συμφωνία.

Συνεχίζοντας αυτό το καραγκιόζ μπερντέ χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε διαπραγματεύεται και ότι η στρατηγική της δεν αποδίδει. «Εάν θέλεις πράγματι να πας σε μια άλλη εποχή, αν θες να φύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να διαθέτεις σχέδιο. Δεν μπορείς να ξεκινάς και να λες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης...», πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης που επιδιώκει και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή τη διευθέτηση του χρέους για την εξοικονόμηση πόρων που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Κατά τα λοιπά, απ' αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζουν οι περιφερειακές συσκέψεις εξειδίκευσης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, απ' την Ηπειρο, όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με τους «κακεντρεχείς» της Κουμουνδούρου οι συσκέψεις ουσιαστικά αποτελούν άλλοθι για να έρθουν σε επαφή με το κομματικό δυναμικό τοπικοί παράγοντες, προερχόμενοι απ' το ΠΑΣΟΚ, που προσέγγισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούν θέση στα ψηφοδέλτιά του. Οπως αναφέρθηκε, εξάλλου, χτες σε συνέντευξη Τύπου «το πρόγραμμα ήδη των δύο πρώτων περιφερειακών συσκέψεων περιλαμβάνει τη συμμετοχή πολλών φορέων, επιμελητηρίων, συνεταιρισμών, Εργατικών Κέντρων, κινημάτων, του περιφερειάρχη και του δημάρχου της περιοχής και επίσης κομμάτων και βουλευτών που μέχρι σήμερα αντιδρούν σ΄ αυτή την πολιτική λιτότητας και καταστροφής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ... Ολη αυτή η διαδικασία προσδοκά στη συγκρότηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με επιστημονικούς φορείς, αλλά και στη συγκρότηση του πιο πλατιού κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα μπορέσει να κάνει αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ