ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο περιφερειακός δικαστής Τόμας Γκριέσα, απέρριψε αίτημα της Αργεντινής με το οποίο ζητούσε να διατηρηθεί η προηγούμενη απόφαση που προέβλεπε την παύση των πληρωμών στους ομολογιούχους που δε συμμετείχαν στις δύο ανταλλαγές ομολόγων και διέταξε την άμεση αποπληρωμή τους. Η απόφαση είναι η τελευταία εξέλιξη σε μία δικαστική διαμάχη που έχει κρατήσει περισσότερα από δέκα χρόνια και ευνοεί επενδυτικές εταιρείες όπως την «NML Capital Ltd» της «Elliot Management Corps NML Capital Ltd» και την «Aurelius Capital Management».
ΑΓΚΥΡΑ.-- Την άρνησή του να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, για το πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία, στο οποίο πρωτοστάτησε, δήλωσε χθες για ακόμα μία φορά ο 94χρονος σήμερα, στρατηγός Κενάν Εβρέν, λέγοντας πως δεν έχει τύψεις και θα επαναλάμβανε τις πράξεις του και σήμερα, εάν χρειαζόταν. Ο Κ. Εβρέν λόγω της κατάστασης της υγείας του απολογείται μέσω τηλεδιάσκεψης, από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τουλάχιστον δύο μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν χτες βράδυ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στο ορυχείο Κουσασαλέθου της εταιρείας χρυσού «Χάρμονι Γκολντ» στην περιοχή Καρλετονβίλ της Ν. Αφρικής.