Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Κινητοποιήσεις των δημόσιων υπαλλήλων

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Χιλή με τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν χτες στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χιλιανής επικράτειας απαιτώντας αύξηση των αποδοχών τους κατά 8,9% απορρίπτοντας συνάμα την αντιπρόταση της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα για αύξηση 5%.

Τα 14 συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αλλά και η συνομοσπονδία ANEF στο δημόσιο τομέα βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες εκτός της πρωτεύουσας Σαντιάγο και σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Χιλής ενώ σε αρκετές περιοχές, όπως το Οσόρνο, οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας.

Εκτός όμως από τη διεκδίκηση της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χτεσινές διαδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Υγεία, που αντιμετωπίστηκαν με περισσή καταστολή εκ μέρους των καραμπινιέρων, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο ηγέτης του συνδικάτου τους, Μιγκέλ Αντιλέο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ