Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα θέατρα της Αττικής ο «Προμηθέας Δεσμώτης»

Μετά την Επίδαυρο σειρά παίρνουν τα ανοιχτά θέατρα της Αττικής για τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Πρόκειται για μια παραγωγή από το θέατρο «Πορεία» και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του Δία. Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας...

Κατά τον σκηνοθέτη Α. Μπινιάρη, «η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό και ταυτόχρονα μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου (...) Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντοτε διαχρονικής και επίκαιρης ιστορίας. Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον».

Συντελεστές: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Μουσική σύνθεση: Φώτης Σιώτας. Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου. Επιμέλεια κίνησης - χορογραφίες: Εύη Οικονόμου.

Παίζουν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Αρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης κ.ά.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: 30 Αυγούστου Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, 1 Σεπτέμβρη Δημοτικό Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης, 5 Σεπτέμβρη Summer Theater στο Φάληρο, 7 Σεπτέμβρη Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, 15 Σεπτέμβρη Θέατρο Βριλησσίων «Αλίκη Βουγιουκλάκη», 16 Σεπτέμβρη Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά, 17 και 18 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Παπάγου, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο και 26 Σεπτέμβρη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο Δάσους(2022-08-19 00:00:00.0)
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Επίδαυρο(2021-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ