Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΜΙΣΕΑ
Παρεμπόδισαν εξόρμηση συνδικαλιστών

Την προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστών από τη διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ, ενόψει της σημερινής απεργίας, καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ.

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ, «"στο όνομα του καλού των παιδιών", παρεμπόδισε την επικοινωνία του ΣΕΜΙΣΕΑ με τους εργαζόμενους, την επικοινωνία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων με τους γονείς των παιδιών που κάνουν θεραπείες στο κέντρο», καταγγέλλουν τα σωματεία και συνεχίζουν:

«Είναι προκλητικό να προφασίζεται η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ την πανδημία για να απαγορεύσει την είσοδο στο ίδρυμα μέλους του ΔΣ των γονιών και της προέδρου του ΣΕΜΙΣΕΑ με όλα τα μέτρα προστασίας. Οταν και οι δύο είναι ειδικοί επιστήμονες (νοσηλευτής και ψυχολόγος αντίστοιχα) και όχι μόνο ξέρουν να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και δουλεύουν με αυτές τις ιδιότητες όλο το διάστημα της πανδημίας, διδάσκοντας και άλλους την τήρηση αυτών των μέτρων».

Καλούν σε συμμετοχή

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και στο συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. καλεί σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) απαιτώντας την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

«Οι εργοδότες σε μια σειρά από χώρους εδώ και λίγο καιρό έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους εργασίας μας. Ενώ από κάποιους άλλους πάλι ακούσαμε πως η απεργία στον κλάδο μας είναι "αντιδεοντολογική". Αλήθεια, ποια δεοντολογία ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα δικαιώματα των οικογενειών που εξυπηρετούν και να παλεύουν γι' αυτά;», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί και στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν επίσης η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων» στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ