Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ
Παραλύει σήμερα η χώρα όλη μέρα! Ολοι στους δρόμους!

Στις 10.30 π.μ. και στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα συμμετέχουν με πείσμα στη σημερινή ολοήμερη απεργιακή μάχη.

Παίρνοντας δύναμη από την προηγούμενη απεργία, τα μαζικά απεργιακά μπλοκ, τους εργαζόμενους που κατέβηκαν για πρώτη φορά, είναι έτοιμοι να φωνάξουν και να ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: «Το αντεργατικό έκτρωμα δεν παίρνει μερεμέτια, να πεταχτεί στα σκουπίδια».

Οι διαθέσεις των εργαζομένων και η δυναμική της οργάνωσης από τα κάτω είναι αυτά που ανάγκασαν συνδικαλιστικές οργανώσεις να προκηρύξουν τελικά απεργία, από στάσεις εργασίας που αποφάσισαν αρχικά, κόντρα στο απεργιακό κλίμα και το αίτημα για κλιμάκωση που επιβεβαίωσε η κινητοποίηση στις 10 Ιούνη.

Τα βήματα που γίνονται αυτήν την περίοδο μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να ριζώσουν σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αποτελέσουν ανάχωμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, για να μείνει πραγματικά στα χαρτιά το αντεργατικό νομοσχέδιο, να πάει στα σκουπίδια, να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα, κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα. Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο, στη Βουλή. Στον Πειραιά τα συνδικάτα καλούν στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και το απόγευμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Ανάλογα στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Στις 10 Ιούνη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα! Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!», σημειώνει σε κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Πλατύ απεργιακό μέτωπο

Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μετά τη σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή απόφαση πήρε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αλλάζοντας την αρχική απόφαση για στάση εργασίας.

Απεργιακές αποφάσεις επίσης έχουν πάρει:

Οι Ομοσπονδίες: Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ακόμα, οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Θεάματος - Ακροάματος, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Τα Εργατικά Κέντρα: Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θήβας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κορίνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Πειραιά, Πάτρας, Σάμου, Φωκίδας, Χίου.

Ακόμα πλήθος κλαδικών και επιχειρησιακών πρωτοβάθμιων σωματείων.

Καλούν στην απεργία

Τη συμμετοχή της στις σημερινές κινητοποιήσεις έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Στην κατεύθυνση αυτή, το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και Σωματείων αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ στο υπουργείο Οικονομικών, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιούνη. Καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ