Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απολύσεις αντί για άδεια πατρότητας μοιράζει η εργοδοσία

Τη νέα απόλυση εργαζόμενου, λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και δράσης, από την εταιρεία «Βαϊράμογλου ΑΒΕΕ», καταγγέλλει το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας κοινοποίησε στον εργαζόμενο την απόλυσή του προχτές, Δευτέρα, ενώ είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη. Μάλιστα, την ίδια μέρα ο εργαζόμενος είχε αιτηθεί τη χορήγηση άδειας λόγω της γέννησης του παιδιού του, αντί να λάβει όμως άδεια έμαθε πως η εταιρεία έχει προχωρήσει στην απόλυσή του!

Χτες το πρωί, το Συνδικάτο προχώρησε σε κινητοποίηση στην επιχείρηση, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή του εργαζόμενου στη δουλειά. «Είναι ντροπή τους! Ξεπέρασαν κάθε όριο!», τονίζει το Συνδικάτο. Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για την τρίτη απόλυση μέλους του στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις οι γυναίκες των εργαζομένων είτε εγκυμονούσαν είτε είχαν πρόσφατα γεννήσει. «Οι εργοδότες άρχισαν ήδη τις πρακτικές του άθλιου αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη! Αυτές είναι οι "διευθετήσεις", οι "άδειες πατρότητας", η "ενίσχυση του εργαζόμενου" που επικαλούνται!», σχολιάζει.

«Η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης δεν θα περάσει!», τονίζει και απαιτεί την άμεση επιστροφή του εργαζόμενου στα καθήκοντά του. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συστρατευθούν μαζί με το Συνδικάτο, να γίνουν μέλη του. «Από αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς, η συσπείρωσή μας ας γίνει ο εφιάλτης όλων αυτών που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. Μαζί, οργανωμένα, με το συνδικάτο μπορούμε να διεκδικήσουμε τη δική μας ζωή, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες», σημειώνει.

Σε βιομηχανία κρέατος στην Αριδαία

Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας καταγγέλλει την απόλυση δύο εργαζομένων στη βιομηχανία κρέατος «Σφαγεία Αλμωπίας ΑΕ» στη Φούστανη Αριδαίας, μεταξύ των οποίων κι ενός μέλους του Συνδικάτου, με συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει, «η απόλυση εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, ειδικά απέναντι στο ταξικό κίνημα, προκειμένου να ξεμπερδεύουν με φωνές που αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν ΣΕΒ και κυβερνήσεις.

Πρόκειται για στοχευμένη απόλυση, ενώ η ίδια επιχείρηση καταγγέλθηκε για αυθαιρεσία και καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο παρελθόν, από την αρχή της πανδημίας. Τότε, οι εργαζόμενοι ενωμένοι διεκδίκησαν και κατοχύρωσαν συγκεκριμένα δικαιώματά τους».

Το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό τους. Χωρίς να τρομοκρατηθούν, χωρίς να κάνουν πίσω, να ενωθούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις απεργιακές μάχες δίνουν απάντηση στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική επίθεση με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Νάουσα και στα Γιαννιτσά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ