Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Νεκρός εργαζόμενος στη δακοκτονία

Ενας εργαζόμενος έχασε χτες τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών δακοκτονίας στον Αποκόρωνα Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από γεωργικό μηχάνημα (τρακτέρ) και υπέκυψε στα τραύματά του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 48χρονου εργάτη εκφράζει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι στη δακοκτονία είχαν σημειωθεί «ατύχημα» και τραυματισμός εργαζόμενου και την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια ψεκασμού στην περιοχή της Χερσονήσου. «Τα παραπάνω δεν είναι άσχετα με τις συνθήκες δουλειάς, με την ανάθεση, δηλαδή, της όλης διαδικασίας της δακοκτονίας σε εργολάβους, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και λιγοστούς ή καθόλου, όπως στην περίπτωση του Αποκόρωνα, τομεάρχες - επόπτες, που ακόμα δεν έχουν προσληφθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας», σημειώνει. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαιτεί τη διερεύνηση των αιτιών απ' όλους τους αρμόδιους φορείς και την απόδοση των ευθυνών, την πραγματοποίηση ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών δακοκτονίας, καθώς και την άμεση και ουσιαστική οικονομική στήριξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη σε φούρνο στη Λάρισα

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες, στις 5 τα ξημερώματα, και σε κεντρικό αρτοποιείο της Λάρισας, όταν το χέρι ενός 59χρονου εργαζόμενου εγκλωβίστηκε σε κυλίνδρους ζυμωτηρίου. Αμεσα ειδοποιήθηκαν τόσο η Πυροσβεστική, που κατάφερε να απεγκλωβίσει το χέρι του 59χρονου με τη χρήση διασωστικής σειράς, όσο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε εσπευσμένα τον τραυματία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Με τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν ο άτυχος εργαζόμενος δεν ακρωτηριάστηκε, αλλά αποκολλήθηκε δέρμα του χεριού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ