Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκπαιδεύουν ιδιώτες για να αλώσουν με το αζημίωτο τον ΕΦΚΑ

«Τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ που πριν ακόμα "στεγνώσει το μελάνι" του κατάπτυστου νόμου, που εκχωρεί την αρμοδιότητα της απονομής των συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, έσπευσε να καλέσει υπαλλήλους του ΕΦΚΑ προκειμένου να εκπαιδεύσουν εκείνους που λυμαίνονται ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, «τρέχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την είσοδο των "πιστοποιημένων" ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, να υλοποιήσει την εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στην επιχειρηματική δράση, σύμφωνα με την κατεύθυνση της ΕΕ.

Κυβέρνηση και διοίκηση προκλητικά συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, που είναι και η μοναδική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων». Ταυτόχρονα σημειώνει πως με κοινή απόφαση των δύο Ομοσπονδιών στο χώρο, ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ ΙΚΑ, θα αξιοποιήσουν «κάθε πρόσφορο μέσο (νομική προσφυγή κ.ά.) ώστε ο νόμος να μείνει στα χαρτιά».

Ανάλογη καταγγελία κάνει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του πρώην ΟΓΑ σημειώνοντας πως ορίζονται υπάλληλοι πρώτης γραμμής του Φορέα προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» λογιστές και δικηγόρους (ώστε αυτοί να αναγορευθούν σε «πιστοποιημένους») και ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να φέρουν σε πέρας «ζωτικής σημασίας αντικείμενα εργασίας τους» και μάλιστα αυτό γίνεται «χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ίδιων ή των προϊσταμένων των δομών όπου υπηρετούν».

«Και όλα αυτά - σημειώνει ο Σύλλογος - όταν δεν έχει σταματήσει η απαίτηση, από τους ίδιους αυτούς υπαλλήλους, να συνεχίσουν να εκδίδουν αποφάσεις συνταξιοδότησης και να απαντάνε σε όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις (...) δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις συναδέλφων που ανέλαβαν νέα αντικείμενα (μεταξύ των οποίων και συντάξεις) και η πίεση για "αποδόσεις" συνεχίζεται αμείωτη...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ