Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΒΟΛΟΣ
67χρονη «έσβησε» περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ

Ενα ακόμα θύμα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «μίας νόσου»

Γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Βόλου έχασε τη ζωή της την Παρασκευή, καθώς δεν βρέθηκε κλίνη ΜΕΘ προκειμένου να νοσηλευτεί. Η 67χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή. Μετά το χειρουργείο οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι η ασθενής έπρεπε να νοσηλευτεί σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κατάλληλο για νευροχειρουργικά περιστατικά, το οποίο όμως δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο στο Νοσοκομείο Βόλου, αφού όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι αποκλειστικά προορισμένες για ασθενείς Covid. Επί 36 ώρες η 67χρονη βρισκόταν εκτός ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τελικά να εκπνεύσει.

ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ: «Εγκλημα διαρκείας»

Για έγκλημα διαρκείας κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «στον Βόλο πάνω από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19. Ενα τραγικό γεγονός, που οφείλεται και στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και σε απαραίτητες υποδομές. Αποδεικνύεται ότι το επικίνδυνο "κοκτέιλ" των ελλιπών μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς και σε σχολεία, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, συνιστούν μια εγκληματική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες αντί για την προστασία της ζωής».

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ «καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους νέους και τις νέες, με αφορμή τον άδικο και αναπάντεχο χαμό ενός ακόμη ανθρώπου, να μην ανεχθούν άλλο το έγκλημα διαρκείας εις βάρος των δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση. Να μην πέσουν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που ως "αντιπολίτευση" εξυπηρετεί μόνο και μόνο την κυβερνητική εναλλαγή για να συνεχίσει να εφαρμόζεται η ίδια εχθρική πολιτική για τα λαϊκά στρώματα. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ