Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αλαλούμ στα φαρμακεία με τα self tests

Αλαλούμ επικρατεί και στα φαρμακεία με τη διανομή των self tests, με τις πλατφόρμες να έχουν μπλοκάρει, να δημιουργούνται εστίες συγχρωτισμού έξω από τα φαρμακεία, και εργαζόμενους να μένουν χωρίς τεστ, ενώ υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό για να εργαστούν.

Οπως καταγγέλλουν φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι που πρέπει να το κάνουν δεν περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα (π.χ. όσοι είναι συγχρόνως και μαθητές σε νυχτερινό σχολείο), η πλατφόρμα μπλοκάρει μετά τα 10 - 15 ΑΜΚΑ και είναι δύσκολο να εκτελεστούν ακόμη και οι συνταγές. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το κλείσιμο ή η αλλαγή του ραντεβού για τον εμβολιασμό, με τα φαρμακεία να καλούνται να υποκαταστήσουν το τεράστιο κενό που υπάρχει στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε προσωπικό, δομές, εξοπλισμό. Υπενθυμίζεται ότι μόνο φέτος περικόπηκαν 92 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ΠΦΥ, που έρχονται να προστεθούν στις περικοπές όλων των προηγούμενων ετών.

Χτες οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι «η διάθεση των self tests στους πολίτες θα γίνεται μόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια εφημεριών / διανυκτερεύσεων». Οσο για τη «στρατηγική» της κυβέρνησης, προβλέπει οι εργαζόμενοι να πληρώνουν κι από πάνω για να «αυτοελεγχθούν», αφού μόνο ένα από τα δύο υποχρεωτικά τεστ τη βδομάδα θα είναι δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ