Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΣΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη μαρτυρική Γυάρο

Την αντίθεσή της στα νέα σχέδια που επιχειρούνται για μελλοντική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη μαρτυρική Γυάρο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ.

Οπως τονίζει, η Γυάρος «στοχοποιήθηκε ως φιλέτο από τις εταιρείες των αιολικών εξαιτίας του αιολικού δυναμικού που διαθέτει και της σχετικά μικρής απόστασης από την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα σχέδια αυτά φαίνεται να μπαίνουν σε εφαρμογή, αφού πρόσφατα η εταιρεία αιολικών πάρκων ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέθεσε αίτημα για την εγκατάσταση ενός ανεμομετρητικού ιστού ύψους 80μμ. στη θέση Προφήτης Ηλίας της Γυάρου».

«Σε αυτόν τον τόπο, που κάθε όρμος και κάθε πέτρα του είναι ποτισμένα με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, οι μεθοδεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν στον αποχαρακτηρισμό του μεγαλύτερου μέρους του νησιού από ιστορικό τόπο, άνοιξαν τον δρόμο για σχεδιασμούς και ενέργειες επιχειρηματικών ομίλων, με τη στήριξη και της σημερινής κυβέρνησης, να μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «η Γυάρος ως ιστορικός τόπος χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Αποτελεί σημαντικό χώρο ιστορικής μνήμης, που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Αποτελεί ζωντανή μαρτυρία των αγώνων του ελληνικού λαού, είναι σύμβολο καταδίκης των βασανιστηρίων και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών» και υπογραμμίζει ότι «οι σχεδιασμοί για εκμετάλλευσή της στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων της Ενέργειας θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, αλλά κάθε πολίτη που τιμά την ιστορική μνήμη, τους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org