Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Οχι μόνο δεν ενισχύεται η δημόσια Υγεία αλλά δέχεται και νέα επίθεση

Γιατρός - πνευμονολόγος, αντιπρόεδρος της Βουλής

«Το Κόμμα μας, από την πρώτη στιγμή μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και το επόμενο διάστημα, έως σήμερα τοποθετείται με ευθύνη ιεραρχώντας τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, την προστασία της δημόσιας υγείας και των ασθενών, συμμετέχοντας ενεργά και με όλες του τις δυνάμεις στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, γιατρός - πνευμονολόγος, βουλευτής του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναφέρθηκε στην ανάδειξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ των τραγικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Επέκρινε την κυβέρνηση που «όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδήθηκε απ' το λαό για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες Υγείας, αλλά αντιθέτως, από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, με δραστήρια προσήλωση στον στόχο της προώθησης των συμφερόντων που υπηρετεί (...) ετοιμάζει νέα επίθεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, είσοδο ιδιωτών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ νέα επίθεση προμηνύεται με την επέκταση των ΣΔΙΤ, την επέλαση μεγαλοεπιχειρηματιών στα δημόσια νοσοκομεία, την επέκταση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πιο σφιχτά, στη λογική "κόστους - οφέλους", ενώ έπεσε "τσεκούρι" στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, όπου οι δαπάνες για την Υγεία προβλέπονται μειωμένες κατά 572 εκατ. ευρώ». Και συνέχισε:

«Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας στερεί από το λαό το δικαίωμα για πλήρεις, δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, οδήγησε σε κατάρρευση συστήματα Υγείας ακόμη και σε προηγμένες χώρες. Συγχρόνως δείχνει τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από την κυριαρχία των νόμων της αγοράς, που θέλουν την υγεία και την ασθένεια πεδίο κερδοφορίας, επενδύσεων και ανταγωνισμού, που αντιμετωπίζουν τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία ως περιττό, αντιαναπτυξιακό κόστος, την επικράτηση της λογικής που θέλει την Υγεία και τις υπηρεσίες της εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό που θα διασφαλίζεται σε όλους με βάση τις ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ