Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Να μη γίνει καμία απόλυση στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Την υποστελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», το ΠΙΚΠΑ σε Βούλα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγιο Παντελεήμονα, Ασβεστοχώρι και αλλού, που θα επιδεινωθεί με την απόλυση των 150 επικουρικών εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Μάρτη, ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, η οποία συζητήθηκε χτες στη Βουλή και απαντήθηκε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου.

Οπως επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, οι 150 εργαζόμενοι απολύονται από αυτές τις ευαίσθητες δομές εν μέσω πανδημίας και επιπλέον δεν λαμβάνεται υπόψη πως οι νέοι εργαζόμενοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και χρόνο για την ανάπτυξη σχέσεων και δεσμών με τους περιθαλπόμενους, μεγάλους και παιδιά, που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Παράλληλα ανέδειξε ότι στρώνεται το έδαφος για την «ιδιωτικοποίηση δομών για το παιδί που είναι εγκαταλελειμμένο, για τον άνθρωπο που έχει αυξημένες ανάγκες, για τα παιδιά τα οποία έχουν προβλήματα και να φτιαχτούν δομές Πρόνοιας οι οποίες είναι προσοδοφόρες, εκμεταλλεύσιμες του πόνου του άλλου». Απαίτησε να μη γίνει καμία απόλυση των επικουρικών, να μονιμοποιηθούν, όπως και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις.

Απαντώντας, η υφυπουργός ανέφερε ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία όσον αφορά τους 150 επικουρικούς προβλέπει παράταση των συμβάσεών τους μέχρι την κατάρτιση των οριστικών πινάκων σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ θα παραταθούν για άλλο ένα 6μηνο οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού των δομών. Βέβαια, η ομηρία και η ανασφάλεια των εργαζομένων θα συνεχιστούν, όπως και η ανακύκλωση της ανεργίας αφού δεν είπε κουβέντα για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ