Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ασφυκτική και επικίνδυνη η κατάσταση στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ είναι στο «βαθύ κόκκινο», σημειώνει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο ΕΚΑΒ, καθώς «η δύναμη των ασθενοφόρων, παρότι δεν χορηγούνται κανονικές άδειες σε πολλούς τομείς, όπως της Αττικής, είναι ανεπαρκέστατη».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρει: «Με μπαλώματα καλύπτουν κενά. Με ασθενοφόρα, που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να έχουν απολυμανθεί, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στα ΤΕΠ είναι ασφυκτική και επικίνδυνη, με αύξηση των χρόνων παράδοσης. Περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τα ΚΥ και οικογενειακούς ιατρούς, όπως Covid με ήπια συμπτώματα, λόγω της χρόνιας υποβάθμισης της ΠΦΥ προς όφελος των ιδιωτών μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία».

Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» απαιτεί: Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, άμεση αγορά ασθενοφόρων, αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ