Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεν βλέπει πρόβλημα με τους εμβολιασμούς η κυβέρνηση

Τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στην Κρήτη σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα και απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τον Νοέμβρη θα έπρεπε να λειτουργήσουν 66 εμβολιαστικά κέντρα στο νησί, ωστόσο μέχρι τις 18 Φλεβάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ, λειτουργούσαν μόλις 22, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ρυθμούς των εμβολιασμών και για την ταλαιπωρία των κατοίκων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι μόλις 7 τα εμβολιαστικά κέντρα στο νησί για το εμβόλιο της «AstraZeneca», που απευθύνεται στην ηλικιακή ομάδα 60 - 64.

Αν και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα, ο Β. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «δεν διαπιστώνω κάποια αδικία ή κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την Κρήτη» και συνέχισε: «Τι θέλετε να κάνουμε με τους εμβολιασμούς; Να ανοίξουμε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να έχουμε εμβόλια;», επιβεβαιώνοντας και τις δραματικές καθυστερήσεις. Είπε ακόμα ότι «τα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζουν με το εμβόλιο της "AstraZeneca" είναι 13», αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση όταν του ζητήθηκε να πει ποια είναι αυτά.

Παρεμβαίνοντας εκ νέου, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου, η στελέχωση των μονάδων Covid γίνεται με μετακινήσεις προσωπικού και παρ' όλα αυτά υπάρχουν 14 ιδιωτικές κλινικές που η επίταξή τους θα μπορούσε να δώσει μια ανακούφιση. Κάλεσε δε την κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, να αξιοποιήσει έστω το Ψυχιατρείο Χανίων που είναι κλειστό εδώ και χρόνια, ή το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

  • Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να αναπτυχθεί στο Νοσοκομείο Κύμης κλινική Covid με 6 κλίνες, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις σε επάρκεια υγειονομικού προσωπικού και εξοπλισμό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης. Την ανακοίνωση του Συλλόγου μάλιστα κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ