Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Οχι στη φίμωση των υγειονομικών!

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι υγειονομικοί ούτε φιμώνονται, ούτε τρομοκρατούνται, έστειλαν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι κάθε ειδικότητας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στη δίωξη του συναδέλφου τους Θ. Σιούλη, μέλους του προεδρείου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβρη στα ΜΜΕ.

Η ΕΝΙΘ είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Θυμίζουμε ότι ο Θ. Σιούλης κλήθηκε σε απολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά από αίτημα του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, όπου εργάζεται, για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβρη σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων σωματείων του Δημοσίου. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ επικαλέστηκε για τη δίωξη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ενώ δεν δεσμεύτηκε στο αίτημα των υγειονομικών να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ