Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δυναμώνει η πάλη για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος

Συγκέντρωση έξω από ιδιωτική κλινική στην Πάτρα
Συγκέντρωση έξω από ιδιωτική κλινική στην Πάτρα
Με κινητοποίηση έξω από την ιδιωτική κλινική «Ολύμπιον» συνεχίστηκαν χτες οι πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σωματείων και φορέων για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας, θέτοντας στο επίκεντρο το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

«Να επιταχθούν τώρα, άμεσα, όλες οι ιδιωτικές δομές Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τη μάχη με την πανδημία», τόνισε ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μιλώντας στη συγκέντρωση. «Δεν γίνεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από εδώ τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης και όλης της Περιφέρειας να ασφυκτιούν», να συγχωνεύονται κλινικές για να δημιουργηθούν κλινικές Covid, να υπάρχει πληρότητα στις ΜΕΘ και ασθενείς διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, και την ίδια ώρα «η κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ να μην ακουμπάνε τους κλινικάρχες», τόνισε.

Απαίτησε ακόμα να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, καθώς «μόνο στο Νοσοκομείο του Ρίου λείπουν 60 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων», αλλά και να σταματήσει η κυβέρνηση «να σέρνει τους συνδικαλιστές υγειονομικούς στους εισαγγελείς, να τους συκοφαντεί μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ μόνο και μόνο γιατί λένε την αλήθεια για τις τεράστιες ελλείψεις ή γιατί οργάνωσαν κινητοποιήσεις για την υγεία του λαού!».

Στο «Λαϊκό» της Αθήνας
Στο «Λαϊκό» της Αθήνας
«Για σας πάνω από όλα είναι τα κέρδη, για μας πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή!», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο, οι 86 φορείς και σωματεία που έχουν υπογράψει το κείμενο διεκδίκησης και όλος ο πατραϊκός λαός «θα αυξήσουμε την ένταση των αγώνων μας, θα αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το δίκιο μας, για την εργασία μας». Το επόμενο βήμα στην αγωνιστική δράση θα γίνει με νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 1/4, στις 6 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Παναγιώτη Μελά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Γιώργο Τσαπάρα, πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Αλέκο Θανόπουλο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, και Κώστα Σταθόπουλο από τον Φοιτητικό Σύλλογο ΣΕΥΠ.

Στο «Λαϊκό»

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» πραγματοποιήθηκε χτες μετά από κάλεσμα 32 σωματείων και μαζικών φορέων της Καισαριανής, του Βύρωνα και του Ζωγράφου. «Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις» έγραφε το πανό των σωματείων της περιοχής, ενώ με πικέτες που κρατούσαν μέλη των σωματείων και των φορέων έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στο «Λαϊκό» με πορεία που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου στου Ζωγράφου. Στη συγκέντρωση μίλησε η Μαρίνα Παρασκευοπούλου εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή. Επίσης ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Λαϊκό», ο οποίος στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, απαιτώντας την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Δήμου εκ μέρους του Παραρτήματος Καισαριανής - Βύρωνα - Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Μάνος Κιρικλάκης εκ μέρους της Ενωσης ΕΒΕ Βύρωνα, η Ειρήνη Καραπάνου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Μαρία Κατσιγιάννη, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου.

Σημειώνεται επίσης ότι αύριο στις 12 μ. αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή θα επιδώσει το κείμενο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην πόλη και στελέχωσης του ΙΚΑ Παγκρατίου, μαζί με τις πρώτες 1.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. Στη συνάντηση που έγινε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, εκπρόσωποι των Σωματείων επεσήμαναν τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, και τους ελλιπείς ελέγχους, λόγω υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας. Αναφερόμενοι στα οξυμένα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ, επεσήμαναν ότι το 60% των εργαζομένων στις ΜΕΘ είναι συμβασιούχοι, ενώ κατήγγειλαν ότι στον δήμο Ηρακλείου υπάρχει σωρεία κρουσμάτων, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 40 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό. Παρ' όλα αυτά δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα - ως παράδειγμα έφεραν εργαζόμενους που δουλεύουν σε υπόγειο χώρο χωρίς εξαερισμό.

Ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι η Περιφέρεια κάνει ό,τι μπορεί και ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, στην πράξη όμως η περιφερειακή αρχή αρνείται ακόμα και να συζητήσει για τα λαϊκά προβλήματα, όπως αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαρακτηριστικό είναι ότι «ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πλήρη περιφρόνηση για τις διεκδικήσεις και την πάλη του λαϊκού κινήματος, απάντησε λίγο ως πολύ ότι» ζητήματα όπως τα αιτήματα των πληγέντων της περιοχής Γουρνών - Γουβών, το υπόμνημα 20 σωματείων και μαζικών φορέων του νομού Ηρακλείου για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΕΑΣ Σητείας, που αφορούν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους, «δεν έχουν θέση στην ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Η εξήγηση, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «βρίσκεται στο γεγονός ότι όποιος συνδικαλιστικός φορέας παλεύει και αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Περιφέρειας δεν είναι ευπρόσδεκτος από την περιφερειακή αρχή, σε αντίθεση με μεγαλοξενοδόχους, μονοπώλια στην Ενέργεια κ.λπ., που είναι συχνοί συνομιλητές της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ