Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Διά χειρός ΣΥΡΙΖΑ

Μερικά από όσα ακούστηκαν χτες στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα (βλέπε ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη), στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, ήταν αναμενόμενα. Ωστόσο, έχει τη δική της αξία η επισήμανση μερικών αναφορών που επιβεβαιώνουν το διαρκές «μορατόριουμ» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

Ακούσαμε λοιπόν τον βουλευτή Αλέκο Φλαμπουράρη να λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε για να γίνει αυτή η σύμβαση. Ηρθαμε και το κερδίσαμε. Μαζί με τον επενδυτή που και αυτός συνέβαλε και έγιναν πολλά, αφού η προηγούμενη σύμβαση δεν ήταν υλοποιήσιμη. Ξεκίνησε και υλοποιήθηκε στα χέρια μας». Πράγματι, έτσι είναι, παρά το φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο που πούλησε και παρά τις κορόνες περί «ξεπουλήματος». Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε» ρύθμιση που έδωσε τη δυνατότητα στους επενδυτές να φτιάξουν καζίνο, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο στο Ελληνικό. Και πράγματι, όπως είπε ο Φλαμπουράρης, έκατσαν μαζί στο τραπέζι με τους επενδυτές για να σχεδιάσουν το αντιλαϊκό και άκρως αρνητικό έργο για τους κατοίκους συνολικά του Λεκανοπεδίου.

Ακούσαμε τον Πολάκη να ωρύεται ότι η ΝΔ δεν γκρέμισε 900 κτίρια, αλλά μόνο 5. Και θύμισε τη selfie στο Ελληνικό, το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα στο χώρο, και πως η ΝΔ αργεί δραματικά την επένδυση για την οποία κόπιασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες ωρύεται, όπως ο Πολάκης χτες, για το γεγονός ότι δεν προχωρούν τα έργα.

Ακούσαμε τον Ραγκούση να αντικρούει τον Γεωργιάδη επειδή έδειξε μία fake φωτογραφία με τον Τσίπρα μπροστά από ένα πανό που γράφει: «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Το θέμα βέβαια δεν είναι αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή μονταρισμένη. Το άγχος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μήπως μπερδευτεί κάποιος και πιστέψει ότι το κόμμα του δεν θέλει την επένδυση. Ακούσαμε την Πέρκα (εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ) να λέει καθαρά ότι «εμείς σεβόμενοι τη δική μας δουλειά, αλλά κυρίως την ανάγκη της χώρας για μια αναπτυξιακή πορεία και για να ξεφύγει από το ράβε - ξήλωνε, να προχωρήσει σε μια πιο ευρωπαϊκή και αναπτυξιακή προοπτική, θα υπερψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο που μας φέρατε, γιατί είμαστε υπέρ της επένδυσης, γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτή».

Η επένδυση στο Ελληνικό έχει τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά της «ανάπτυξης» που προωθούν και οι δύο, με αποτέλεσμα την εκχώρηση της χρήσης κάθε ελεύθερου χώρου, την επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας, στερώντας τους τις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους και τη διασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, με μοναδικό στόχο να βγάλει δισεκατομμύρια κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ