Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Η θέση του ΚΚΕ ενοχλεί τους ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων

Από παλιότερη παρέμβαση για το παραλιακό μέτωπο στην Καλαμαριά
Από παλιότερη παρέμβαση για το παραλιακό μέτωπο στην Καλαμαριά
Η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η «δημοκρατία» της ανέχεται μόνο όσες φωνές δεν αμφισβητούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολιτική στήριξής τους. Ετσι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα με θέμα την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας, τόσο η πρόεδρος του Συμβουλίου όσο και ο δήμαρχος προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Στολτίδη, με αστεία διαδικαστικά επιχειρήματα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι οι δήθεν όροι που προβάλλουν αποτελούν το «φύλλο συκής» για να περάσει η παραχώρηση της μαρίνας και όλου του παραλιακού μετώπου στους ιδιώτες.

Μέσα από τη συνεδρίαση βγήκε στην επιφάνεια η προθυμία των βουλευτών Θεσσαλονίκης των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ να αναλάβουν κοινές δράσεις για να προωθηθούν η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας και η παραχώρησή της σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Στην ίδια λογική σύμπλευσης «για το καλό» του καλαμαριώτικου λαού κινήθηκαν ο περιφερειάρχης και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης», που προσπαθούσαν να πείσουν ότι μπορούν να μπουν όροι στη δράση του κεφαλαίου για να γίνει πιο περιβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη. Ολοι τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, συμφωνούσαν στην ουσία, στην παράδοση της παραλιακής ζώνης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην παραδοχή ότι η παραχώρηση πρέπει να είναι συμφέρουσα για τους ιδιώτες επενδυτές.

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «η συμφωνία και η συμπόρευση όλων αυτών δεν έγιναν πάνω στη βάση της λύσης των προβλημάτων του λαού, της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου σε όφελος των λαϊκών αναγκών, αλλά στη βάση της προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης των κερδών των "επενδυτών"».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου να βάλει εμπόδια στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, αναφέρει ότι «τρέμουν στην ιδέα να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν την πάλη του λαού, να βάλουν εμπόδια, να ενσωματώσουν τις όποιες αντιδράσεις στους στόχους του κεφαλαίου». Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις νέες και τους νέους της Καλαμαριάς να μη σταθούν με δέος απέναντι σ' αυτήν τη συμμαχία τους, για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας. Να παλέψουν για να μην περάσει το νέο έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η μαρίνα και να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος για το λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση. «Δεν είναι τόσο ισχυροί όσο δείχνουν. Η οργάνωση και η πάλη του λαού μπορεί να αλλάξει συσχετισμούς, να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών μας», σημειώνει.

Συνεχίζεται η δράση των φορέων

Ενάντια στα σχέδια του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων της Καλαμαριάς που εναντιώνονται στην παράδοση του παραλιακού χώρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, και ταυτόχρονα διεκδικούν επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία».

Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, ενώ σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους δημιουργήθηκε και ιστοσελίδα για ενημέρωση του κόσμου, κάλεσμα σε επόμενες δράσεις και ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ενάντια στο ξεπούλημα της Μαρίνας Αρετσούς: https://marinakalamarias.gr/


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ