Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
Να συνταγογραφείται το PCR τεστ για τους ογκολογικούς ασθενείς

Τη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ που απαιτείται για την εισαγωγή των ογκολογικών ασθενών στο νοσοκομείο για τη θεραπεία τους ζητά το Σωματείο Εργαζομένων «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης.

Οπως αναφέρει το Σωματείο, «οι ασθενείς του νοσοκομείου μας, που βρίσκονται στο στάδιο των χημειοθεραπειών, προκειμένου να κάνουν εισαγωγή και να συνεχίσουν τη χημειοθεραπεία τους, πρέπει να έρθουν στο νοσοκομείο την προηγούμενη μέρα από την ημέρα εισαγωγής τους για να πραγματοποιηθεί η λήψη του μοριακού τεστ PCR για Covid-19. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταπόνηση του ήδη επιβαρυμένου οργανισμού τους από αυτήν τη διπλή μετακίνηση. Πολλοί δε αδυνατούν να προσέλθουν δυο φορές στο νοσοκομείο, λόγω σωματικής αδυναμίας ή γιατί διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν τεστ στον ιδιωτικό τομέα και το κόστος να το επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου οι ίδιοι».

Το Σωματείο καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση. Ειδικότερα ζητά «να συνταγογραφείται και να παρέχεται δωρεάν το μοριακό τεστ PCR στους ογκολογικούς ασθενείς, ώστε να σταματήσουν η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση, όπου υποβάλλονται κάθε φορά που πρέπει να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ