Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Χαρά μας η συνεργασία με τους Τούρκους συμμάχους μας»

Από τη συνεκπαίδευση του «Eisenhower» με την τουρκική φρεγάτα «TCG Gemlik»
Από τη συνεκπαίδευση του «Eisenhower» με την τουρκική φρεγάτα «TCG Gemlik»
Λίγες μέρες πριν πιάσει στη Σούδα, το αεροπλανοφόρο έκανε, στο διήμερο 16 και 17 Μάρτη, συνεκπαίδευση στη Μεσόγειο με το τουρκικό ΠΝ, συγκεκριμένα με την τουρκική φρεγάτα «TCG Gemlik». Συνεκπαίδευση η οποία, σύμφωνα και με τη Διοίκηση του 6ου Στόλου, «οικοδομεί πάνω σε δυνατότητες συνεργασίας χρησιμοποιώντας επιχειρησιακές και τακτικές διαδικασίες του ΝΑΤΟ».

«Αποτελεί ευχαρίστηση να συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους Συμμάχους μας και να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω σε 70 χρόνια θεμελίωσης κοινών αξιών και εμπειριών», δήλωνε, εξάλλου, ο υποναύαρχος Scott Robertson, διοικητής της ομάδας κρούσης της οποίας ηγείται το «Eisenhower», ένας από τους μεγαλόσχημους Αμερικανούς που υποδέχτηκαν χτες τον Μητσοτάκη στη Σούδα.

Ξεκαθάριζε, επίσης, ότι «η διεξαγωγή επιχειρήσεων με τουρκικές ναυτικές δυνάμεις αποδεικνύει τη δέσμευση της Αμερικής στους ομοϊδεάτες συμμάχους μας και υποστηρίζει την ιδέα ότι είμαστε πολύ ισχυρότεροι και πιο ικανοί να διατηρούμε ελεύθερες και ανοιχτές συνθήκες στη θάλασσα όταν επιχειρούμε μαζί».

Αυτά για τα κυβερνητικά στελέχη και λοιπούς, που με αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη «βγήκαν στα κεραμίδια», για να πουν για την αμερικανική πολεμική μηχανή που αποτελεί τάχα... «αντίβαρο» στην τουρκική επιθετικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ