Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές!

«Η λίστα των ασθενών σε αναμονή για ΜΕΘ πλέον δεν είναι διαχειρίσιμη», σημειώνει η Ενωση

Η επιστράτευση των 200 ιδιωτών ιατρών «δεν αποτελεί λειτουργικό μέτρο για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της πανδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προτάσεων που επανειλημμένα έχει καταθέσει από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

  • Στην κάλυψη με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. «Γιατροί και νοσηλευτές με δηλωμένη πρόθεση να υπηρετήσουν το δημόσιο σύστημα υπάρχουν και έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους στις θέσεις που προκηρύχτηκαν τον τελευταίο χρόνο. Τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα με τους επιλαχόντες για κάθε θέση», σημειώνει η Ενωση, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί με σχετικές επείγουσες νομοθετικές πράξεις να τους τοποθετήσει άμεσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • «Στην επίταξη μονάδων του ιδιωτικού τομέα με στόχο την άμεση εξασφάλιση των πρόσθετων κλινών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της πανδημίας». Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως «η λίστα των ασθενών σε αναμονή για κλίνες ΜΕΘ δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη και η παραμονή τους εκτός ΜΕΘ είναι επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή τους. Απαιτείται επείγουσα νοσηλεία τους σε ιδιωτικές μονάδες δεδομένου ότι το δημόσιο σύστημα δεν διαθέτει πλέον τις απαιτούμενες κλίνες».

«Δυστυχώς, καταλήγει η ΕΙΝΑΠ, δεν υπάρχει χρόνος για άλλες αναβολές. Η επείγουσα υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων είναι μεγάλη ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ