Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
Δύσκολη η κατάσταση σε Βαρνάβα και Διόνυσο

Για τρίτη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν χτες οι οικισμοί γύρω από τον Βαρνάβα, όπως και το στρατόπεδο. Στο ίδιο το χωριό έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή από τον Αυλώνα μέχρι τον Βαρνάβα «καλύπτεται» για τις βλάβες και την αποκατάσταση των γραμμών από ...τετραμελές συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, όλη η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα δεν είχε νερό για δεύτερη μέρα, αφού δεν υπήρχε ρεύμα στο αντλιοστάσιο από το οποίο υδρεύεται η περιοχή. Υπενθυμίζεται πως ακόμα και μετά την αποκατάσταση της βλάβης θα χρειαστούν 12 ώρες μέχρι να πάρουν νερό όλα τα νοικοκυριά.

Οπως είπε στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Ηλίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα του χιονιά ήταν με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Υπάρχουν περιοχές που έχουν πρόβλημα από προχτές το πρωί και κάποιοι δημότες είχαν σοβαρά προβλήματα, διότι αντιμετώπιζαν θέματα υγείας. Η τελευταία ενημέρωση που είχε προχτές από τον προϊστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ ήταν ότι έχουν εντοπίσει τη βλάβη αλλά δεν ξέρουν πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αποκατασταθεί. Η παραπάνω βλάβη προκάλεσε και τη διακοπή της υδροδότησης του χωριού, καθώς τα αντλιοστάσια σταμάτησαν να τροφοδοτούν την κεντρική δεξαμενή.

«Αποκαδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο είναι ανεπαρκής. Προτεραιότητα για εμάς είναι η ανθρώπινη ζωή, καθώς αντιμετωπίσαμε δύο έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε δύσβατες περιοχές, οι εργασίες αποκατάστασης στις οποίες ολοκληρώθηκαν αργά προχτές το απόγευμα, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής», τόνισε ο Σπ. Ηλίας.

Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα ο Διόνυσος

Τρεις μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του δήμου Διονύσου. Ακόμα και χτες η κατάσταση παρέμενε ίδια για τις δημοτικές ενότητες Διονύσου, Κρυονερίου, Αγ. Στέφανου, Ανοιξης, Δροσιάς, Σταμάτας και Ροδόπολης, με σοβαρές συνέπειες για νεφροπαθείς ασθενείς ή αρρώστους που υποστηρίζονται με συσκευές οξυγόνου, ενώ πολλά νοικοκυριά παρέμεναν εκτεθειμένα στο κρύο. Επίσης, οι περισσότερες περιοχές των δημοτικών ενοτήτων έχουν μείνει χωρίς νερό, επειδή υδρεύονται από δικά τους αντλιοστάσια, των οποίων οι αντλίες δεν δουλεύουν, λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.


Οπως δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Τεύκρος Παντελόγλου, δημοτικός σύμβουλος Διονύσου εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το πρόβλημα αυτό προκλήθηκε από τα πεσμένα δέντρα, αφού η δημοτική αρχή εδώ και 2-3 χρόνια δεν εκτελεί το έργο καθαρισμού τους. Πρόκειται για πεύκα που είναι κοντά σε στύλους και καλώδια της ΔΕΗ, αλλά και σε δρόμους. Οπως είπε, εκτός από τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, πολλά πεσμένα δέντρα (περίπου 150) έχουν αποκλείσει γειτονιές της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος Διονύσου δεν διαθέτει δικά του μηχανήματα και υπαλλήλους για το έργο αυτό, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να «λύσει» το σχετικό πρόβλημα με εργολάβους.

Ο Τ. Παντελόγλου πρόσθεσε πως ο δήμος διαθέτει μόνο 2-3 γεννήτριες και δεν είχε να διαθέσει γεννήτρια για το κτίριο του δήμου, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το τηλεφωνικό του κέντρο, στο οποίο καλούσαν πολλοί δημότες για βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ