Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τις ευθύνες της Περιφέρειας

«Για άλλη μια φορά το περιεχόμενο της λέξης "σχεδιασμός" στην Περιφέρεια Αττικής παραμένει άγνωστο για τους διοικούντες», σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις περισσεύουν, οι φωτογραφίες και τα δελτία Τύπου "καθησυχασμού" είναι άφθονα, και τις κρίσιμες ώρες... όλα τα ρίχνουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες... Αυτό έγινε και σε αυτόν το χιονιά...».

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «η περιφερειακή αρχή "κάνοντας πλάτες" στις κυβερνητικές επιλογές ότι "πολιτική προστασία" σημαίνει τι επιλέγει να "αγοράσει" ο κρατικός μηχανισμός την "κρίσιμη στιγμή", "κάνοντας πλάτες" στην "ιδιοκτήτρια" εταιρεία της Εθνικής Οδού, που εισπράττει τα εκατομμύρια των διοδίων και προωθώντας μόνιμα το δρόμο της χρηματοδότησης των εταιρειών - ιδιοκτητών μηχανημάτων, μοίραζε υποσχέσεις ότι όλα θα πάνε καλά...

Μόνο που εμείς ξέραμε ότι δεν μπορούν να πάνε όλα καλά όταν η Περιφέρεια έχει μόλις δύο μηχανήματα αποχιονισμού, όταν έχουν περάσει δεκαετίες για να προσλάβει χειριστές μηχανημάτων, όταν για τον σχεδιασμό η περιφερειακή αρχή δεν ακούει τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, που ξέρουν από πρώτο χέρι τι χρειάζεται, αλλά το στρατό των συμβούλων που είχε και έχει προσλάβει...

(...) Οι εργαζόμενοι το ζούμε καθημερινά... Βλέπουμε ότι οι προτεραιότητες που τίθενται δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες του λαού. Βλέπουμε την "κλοτσοπατινάδα" ανάμεσα σε δημάρχους και περιφερειάρχες για το ποιος θα κάνει κουμάντο..., ποιος θα φανεί... Βλέπουμε ότι ούτε την προμήθεια του αλατιού δεν μπορούν να σχεδιάσουν με επάρκεια... Βλέπουμε πως αξιοποιείται η πανδημία και κάθε "ακραίο" φαινόμενο για να "μοιραστεί" χρήμα... κι όχι για να λυθούν προβλήματα.

Το 2020 η Περιφέρεια Αττικής "μοίρασε" 5.715.000 ευρώ μέσω της πολιτικής προστασίας κ.λπ. Αντίστοιχα προϋπολογίζονται και για το 2021... Κι όμως, οι εργαζόμενοι υποφέρουν, οι δρόμοι κλείνουν, τα σχολεία κλείνουν, οι συγκοινωνίες δεν λειτουργούν... Αυτή είναι η "ετοιμότητά" τους... Σε αυτήν την κατάσταση, μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να απαντήσει, απαιτώντας μόνιμα μέτρα προστασίας της ζωής του».

Παράλληλα ζητά άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org