Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
Προβλήματα στην Κρήτη

Στο έλεος της κακοκαιρίας, της κρατικής αδιαφορίας και της έλλειψης σχεδιασμού, μέτρων και υποδομών βρέθηκε και η Κρήτη.

Ενας 56χρονος βοσκός νεκρός στο ποιμνιοστάσιό του στο χωριό Καμινάκι στο οροπέδιο Λασιθίου, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση, προβλήματα στο οδικό δίκτυο, απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια, κατεστραμμένες καλλιέργειες ήταν ο απολογισμός από το πέρασμα της «Μήδειας». Οι καιρικές συνθήκες άρχισαν χτες να βελτιώνονται, ωστόσο τα προβλήματα παρέμεναν, κυρίως στα ορεινά του νησιού.

Τρεις κτηνοτρόφοι αγνοούνταν χτες για αρκετές ώρες. Τελικά βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, αφού μετά από αρκετές ώρες έδωσαν σημεία ζωής. Είχαν μεταβεί σε ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου. Καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο, τα μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο για να κατέβουν από το σημείο.

Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε στα Χανιά, στον δήμο Πλατανιά από την περιοχή Λάκκους προς Ομαλό, και στον δήμο Σφακίων, από την περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων. Επίσης στην επαρχιακή οδό Μαλίων - Οροπέδιο Λασιθίου στη ΔΕ Κράσι, στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας - Πρινιά του δήμου Γόρτυνας, στην επαρχιακή οδό ΔΕ Μέσης - Μάρθας του δήμου Βιάνου, στις ΔΕ Αλαγνίου, Αρκαλοχωρίου, Βιάνου, Κρουσώνα και στην επαρχιακή οδό Τυλίσου προς Ανώγεια. Επιπλέον, στην ΕΟΔ Νεάπολης - Οροπεδίου Λασιθίου (από Ζένια), στη δημοτική οδό Γερακαρίου - ΤΚ Ανω Μέρος Αμαρίου και στη δημοτική οδό Σπήλιου - Γερακαρίου του δήμου Αγ. Βασιλείου, στη θέση Γιους Κάμπος.

Οσον αφορά τα σχολεία, επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές των Χανίων, οι οποίοι τις τελευταίες τρεις μέρες λόγω της «Μήδειας» έκαναν τα μαθήματά τους μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να κρατήσει προληπτικά τα σχολεία κλειστά μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org