Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής

Την άμεση μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τους καταυλισμούς σε ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής απαιτεί η Γραμματεία Μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ, για να προστατευτούν από την κακοκαιρία.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρέθηκαν μέσα στο χιονιά «ουσιαστικά πεταγμένοι, εγκαταλελειμμένοι, χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Χωρίς φαγητό, χωρίς γιατρό, χωρίς να αισθάνονται τη ζεστασιά μιας ανθρώπινης διαμονής. Χωρίς να αισθάνονται ότι είναι άνθρωποι. Με μωρά και μικρά παιδιά που αν συνεχιστεί αυτή η εγκατάλειψη κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον τους».

Αναδεικνύει τις «τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, των δήμων και περιφερειαρχών», που δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα προστασίας αν και γνώριζαν για την επέλαση της κακοκαιρίας. Οπως αναφέρει η Γραμματεία Μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ, «δεν νοιάστηκαν για χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται για να αποκομίζουν στις πλάτες τους κέρδη. Να θυμίσουμε σε όλους την αθλιότητα της διαμονής και των συνθηκών και των μεταναστών στη Μανωλάδα και αλλού και τη διαμονή τους σε χαρτόκουτα, σκεπασμένων με νάιλον. Το μόνο που ενδιαφέρει τους μεγαλοπαραγωγούς είναι να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλη τη χώρα, και να απαιτήσουν: Αμεσα να υπάρξει θέρμανση σε όλες τις δομές χωρίς καμία καθυστέρηση. Να εξασφαλιστεί το φαγητό για όλους. Να εγκατασταθούν γιατροί και υγειονομικό προσωπικό και να ξεκινήσει η εξέταση όλων όσων διαμένουν στις δομές. Τεστ COVID-19 σε όλους χωρίς καμία καθυστέρηση. Τη μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής με εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής. Να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα για παιδιά και μεγάλους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ