Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μέτρα τώρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με τις συγκοινωνίες

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα συνδικάτα που δρουν στη Δυτική Αττική, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και του λαού. «Τρένα, λεωφορεία για το λαό για να μην κολλάει κορονοϊό», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση, δίνοντας το στίγμα των αιτημάτων τους, και εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων που πηγαινοέρχονται στους χώρους δουλειάς της περιοχής με τις «υγειονομικές βόμβες» των ΜΜΜ.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανέδειξε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, απαίτησε να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωσή τους και τα οποία να συμβάλλουν στην προστασία της υγείας. Ακόμα κατήγγειλε ότι στα οχήματα των ΚΤΕΛ, που έχουν αναλάβει την εκτέλεση δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, γίνεται απολύμανση πολύ αραιά, περίπου κάθε 10 μέρες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υπερασπίστηκε την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτή υλοποιείται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και έχει φέρει τη σημερινή οριακή κατάσταση με τις ελλείψεις που φέρνουν με τη σειρά τους τον τεράστιο συνωστισμό. Ως προς τα αιτήματα των συνδικάτων δεσμεύθηκε ότι για όσα αφορούν στον Προαστιακό θα απαντήσει σήμερα και σε μια βδομάδα για αυτά που αφορούν στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα. Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι τα συνδικάτα δεν θα παρακολουθούν παθητικά όσα συμβαίνουν αλλά θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις πρώτα απ' όλα στους χώρους δουλειάς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (ΣΕΕΝ ΑΒΕΚ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργ. στη Χημική Βιομηχανία Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής. Επίσης, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση για την πληρωμή των εργαζομένων στην πρώην ΚΕΔΕ(2024-03-01 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών για μέτρα ασφαλούς μετακίνησης(2021-02-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν από καλύτερη θέση δράσεις και διεκδικήσεις(2021-02-09 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών(2018-01-13 00:00:00.0)
Απεργία χτες και συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ(2017-11-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΟΤΑ - καθαρίστριες(2016-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ