Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίνουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο τη μάχη με τον «Ριζοσπάστη»

Σε «θέσεις μάχης» είναι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, αναμένοντας το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 21ο Συνέδριο, που θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με θέμα «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Τα περισσότερα από 65.000 φύλλα τα οποία έχουν διακινηθεί τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα, με το πρώτο και το δεύτερο κείμενο, βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για το τρίτο κείμενο.

Η μάχη της διακίνησης θα δοθεί εν μέσω ενός ακόμα αυστηρού lockdown για την Αττική, αλλά και περιοριστικών μέτρων σε όλη τη χώρα, όμως οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν την πείρα, προσαρμόζουν τη δουλειά τους και το σχεδιασμό τους ώστε τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τη διάδοση της πανδημίας να μη λειτουργήσουν ανασταλτικά για την πλατιά διάδοση του κειμένου.

Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να φτάσουν οι Θέσεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, σε εργαζόμενους, ανέργους, σε λαϊκές συνοικίες σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι με το τρίτο κείμενο και τη διακίνησή του κορυφώνεται και η άμιλλα που «τρέχει» ανάμεσα σε Οργανώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να είναι χιλιάδες όσοι παίρνουν για πρώτη φορά την εφημερίδα, μελετούν τα πολύτιμα αυτά κείμενα, έρχονται σε επαφή με το Κόμμα μέσα από την κορυφαία διαδικασία του που είναι το Συνέδριό του.


Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται το τρίτο κείμενο άλλωστε δημιουργεί έδαφος για πλούσια συζήτηση γύρω από την ταξική διάρθρωση, τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι κομμουνιστές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σήμερα και το αύριο της ταξικής πάλης, της Κοινωνικής Συμμαχίας. Μπορεί και πρέπει λοιπόν να φτάσει σε όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν σε αγώνες που δόθηκαν, σε εργαζόμενους που προβληματίζονται, που διαπιστώνουν την ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οργάνωσης της αντεπίθεσης. Αλλά και σε εκείνους που παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Κόμματος, ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν μετέχουν ενεργά στην πάλη.

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»: Με το σύνθημα αυτό του 21ου Συνεδρίου να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, να «στολίζει» με πανό και αφίσες χώρους δουλειάς και γειτονιές, η ολοκλήρωση της δημοσίευσης των Θέσεων της ΚΕ εγκαινιάζει την πλούσια προσυνεδριακή περίοδο. Μια περίοδο που αποτελεί ευκαιρία για βαθιά και ολόπλευρη συζήτηση με τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία γύρω από τη στρατηγική του ΚΚΕ, τις θέσεις του, να φτάσει πλατιά το κάλεσμα του Κόμματος, κάλεσμα δράσης και αγώνα, πάλης με προοπτική την εργατική εξουσία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική οργάνωση της κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ