Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σε ΟΤΑ - καθαρίστριες

Πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη βάρδιας) προκήρυξε για σήμερα Τρίτη η ΠΟΕ ΟΤΑ και οργανώνει συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Αίτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι η μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και η επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες. Παράλληλα, διεκδικούν μισθολογικά και άλλα αιτήματα. Στην κινητοποίηση καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Χτες, εξάλλου, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι καθαριστές και καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας. Απαίτησαν να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων τους πριν από το Πάσχα και να παρθεί πίσω η μείωση κατά 10% στους πενιχρούς μισθούς των 200 και 300 ευρώ το μήνα για τους συμβασιούχους καθαριστές και καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων της σχολικής περιόδου 2015-2016.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος δεσμεύτηκε προφορικά για καταβολή των δεδουλευμένων τη Μεγάλη Βδομάδα, ωστόσο η αντιπροσωπεία ζήτησε να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με συγκέντρωση την Πέμπτη 21/4, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών και με συνάντηση την ίδια μέρα (4 μ.μ.) με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο υπουργείο Παιδείας. Στις κινητοποιήσεις καλούν τα Σωματεία Καθαριστριών Πειραιά, Μαγνησίας, Λάρισας, Χαλκίδας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Σχολείων Αθήνας και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας σε εργολαβικά συνεργεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org