Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας από τους υγειονομικούς

Αγωνιστικά «υποδέχτηκαν» οι υγειονομικοί τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια χτες στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να ...ευχαριστήσει τους ιδιώτες χορηγούς και να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι παραμένουν εκτός κυβερνητικών προτεραιοτήτων οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση των νοσοκομείων με τις αναγκαίες ΜΕΘ.

Ο Β. Κικίλιας περιηγήθηκε στις κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του ΑΧΕΠΑ, όπου «επιθεώρησε» την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική και αυτού της δημιουργίας 7 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που έγιναν με δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, στο πλαίσιο της μεταβίβασης της κρατικής ευθύνης σε ιδιώτες.

Στη συνέχεια πήγε στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Τέλος, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», για να διαφημίσει την εγκατάσταση δύο φορητών ΜΕΘ. Αλλες δύο θα εγκατασταθούν στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» και δύο ακόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όλες δωρεές εταιριών, που αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να καλλιεργείται η αντίληψη ότι οι όποιες κοινωνικές υπηρεσίες είναι αποτέλεσμα φιλανθρωπιών από «ευεργέτες», αντί να υπάρχει πλήρης κρατική χρηματοδότηση για κάθε τέτοιο αναγκαίο έργο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Επανέλαβε ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμο το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, με έξτρα εμβολιαστικές γραμμές.

Αναφερόμενος στις φορητές ΜΕΘ, τις χαρακτήρισε «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη». Κατά τ' άλλα, επανέλαβε το αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, που καταρρέει καθημερινά μέσα στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία, και συνέστησε στους πολίτες ...υπομονή και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Με συνθήματα «υποδέχτηκαν» τον υπουργό στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλευτές και γιατροί, διατρανώνοντας ότι «η δωρεάν Υγεία δεν παζαρεύεται με αγώνες, κατακτιέται και σιγουρεύεται» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία, και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Κατήγγειλαν την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας και δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν πίσω στον αγώνα τους, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος τους.

Κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος», απαίτησαν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα, δωρεάν - μαζικά - επαναλαμβανόμενα τεστ για τους υγειονομικούς και όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ